Andorra la Vella i Escaldes aposten per un carnaval adaptat a la pandèmia

S’han mantingut actes tradicionals com la penjada del Carnestoltes o el judici, respectant les mesures sanitàries, i es farà un concurs de disfresses i corografies virtual

Una captura de la web del Carnaval.
Una captura de la web del Carnaval.

Adaptat a la realitat sanitària i, per tant, en un format ben diferent de l’habitual, però Andorra la Vella i Escaldes-Engordany tindran carnaval. Els dos comuns han fet públics els actes de les celebracions, que mantenen les cites més tradicionals com la penjada del rei Carnestoltes, el judici o el concurs de disfresses. El tret de sortida es donarà divendres vinent.

Des dels dos comuns, de fet, s’ha volgut que el lema sigui, justament, ‘Habemus Carnaval’. Es tracta, asseguren, d’un títol “nascut del treball, gens senzill, per conservar un màxim d’actes tradicionals”. La voluntat és que tot el que es faci sigui amb les pertinents mesures sanitàries per evitar al màxim el risc de contagi. El programa ha rebut el vistiplau del ministeri de Salut.

Així, el tret de sortida es donarà divendres 12 de febrer (19.00 h.)  amb la penjada del Carnestoltes, que tindrà lloc a l’alçada del número 97 de l’avinguda Meritxell, just al costat de l’antiga seu d’Andorra Telecom. L’acte comptarà amb la participació del grup de teatre ‘Making off’, que també participarà, el dimarts 16, en el Judici al rei.

El diumenge 14 i el dilluns 15 hi haurà fins a quatre sessions de l’espectacle ‘Els Colors del Tic Tac’. Tindrà lloc a la sala Prat del Roure i caldrà fer reserva prèvia a l’oficina de turisme d’Escaldes o bé trucant al telèfon 890 881 o enviant un correu electrònic de l'oficina de turisme. El dilluns 15, a partir de dos quarts d’una, la Unió Pro Turisme organitzarà una calçotada a l’aparcament de l’avinguda Nacions Unides.

A banda, també hi haurà concurs de disfresses. Això sí, virtual. Els participants hauran d’enviar fotografies o vídeos i es premiaran les millors. Posteriorment, es penjaran al web oficial del Carnaval de totes dues parròquies.

Comentaris (1)

Trending