Andorra la Vella destina 117.000 euros a la creació del museu de la bicicleta

El projecte 'Únicament sé que existeix un país on la gent viu i se sent lliure' ha estat el guanyador del concurs d'idees per a la realització del projecte museogràfic innovador

Comentaris

La cònsol Conxita Marsol i Turi Riberaygua, propietari de la col·lecció de  bicicletes.
La cònsol Conxita Marsol i Turi Riberaygua, propietari de la col·lecció de bicicletes. Comú d'Andorra la Vella/ Tony Lara

La Unió Temporal d'Empreses (UTE) Boïc Estratègia en Marketing SL i Playmedia amb el projecte 'Únicament sé que existeix un país on la gent viu i se sent lliure', ha estat la guanyadora del concurs nacional d’idees per a la realització del projecte museogràfic innovador del Centre interactiu de la bicicleta, convocat pel comú d'Andorra la Vella. Serà l'encarregada de redactar el plec de bases del projecte i de dur a terme la direcció de l'obra.

 

Boïc Estratègia en Marketing SL i Playmedua també han estat premiats amb 6.000 euros. El projecte 'Món Bike' de Naona Serveis n'ha rebut 4.000, 'La banda de Möbius d'Arnitx-Enric Dilme Arquitectura, 2.000 i 'Pedalant al passat' de la societat Xelmy, ha tingut un un accèssit de 1.000 euros. L'empresa guanyadora haurà de definir, entre d’altres qüestions, la distribució dels espais, que ocuparan les dependències comunals a excepció del Llamp, l’arxiu comunal i una sala de reunions del Servei de Circulació.

El museu de la bicicleta se situarà al soterrani de l’edifici que la corporació té a la plaça Lídia Armengol. La iniciativa permetrà que el públic pugui tenir accés a la col·lecció de bicicletes de la família Riberaygua.  Es tracta d'un fons amb prop de 300 peces, construïdes entre els anys 1860 i el 1950. El comú de la capital va començar a treballar en el projecte, que ara comença a prendre forma, la primavera del 2018. El museu s'obrirà l'any vinent.

Josep Maria Herms, conseller delegat de Playmedia, una empresa creada a Manresa, ha explicat que a partir d'ara es reuniran amb el comú per consensuar les propostes i que a partir del mes de gener ja es coneixeran més detalls del projecte. Playmedia integra dissenyadors de producte, enginyers industrials, interioristes, pedagogs, professionals de la comunicació, creatius multimèdia i especialistes en organització d’esdeveniments. L'empresa ha dissenyat projectes per al Palazzo Madama de Torí,i per a la capitalitat cultural de Vílnius, l'espai per a visitants al monestir de Montserrat o el centre de visitants de la basílica de Guadalupe (Mèxic). Entre els seus clients hi ha La Caixa o Ferrovial.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending