Andorra la Vella busca un nou terreny pels horts socials de cara a l’any vinent

Els 35 espais que s’han sortejat aquest dilluns a la Margineda es cultivaran per darrer cop, ja que la propietat vol fer ús de l’espai però el comú garanteix que es trobarà una ubicació alternativa

Comentaris

Un instant del sorteig dels horts celebrat aquest dilluns.
Un instant del sorteig dels horts celebrat aquest dilluns. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

El centre de congressos ha acollit aquesta tarda l’acte de lliurament de claus dels horts destinats a la gent gran de la parròquia. Es tracta de 35 espais de cultiu a La Margineda, un projecte impulsat pel comú d’Andorra la Vella, Cardelús Patrimoni i la Fundació Julià Reig. Serà el darrer any a aquest espai, ja la propietat preveu usar el terreny, però ja s’estudien alternatives per poder donar continuïtat a la iniciativa.

En total, s’han sortejat 29 parcel·les i sis trossos, fet que ha permès que cap dels padrins que s’havien apuntat se n’hagi quedat sense. Ara bé, serà el darrer cop que conreïn a aquest indret de la Margineda. La propietat ja ha comunicat al comú la voluntat de fer ús dels terrenys. Per tant, de cara al 2023 tocarà trobar un espai alternatiu. La cònsol major, Conxita Marsol, ha volgut donar garanties als avis que així serà.

Així, al llarg dels mesos de primavera i estiu, els participats en els horts socials podran cultivar-los a la vegada que mantenen una relació social amb altres padrins. D’aquesta forma, poden mantenir-se actius.

Enguany es tornaran a habilitar serveis sanitaris a la zona perquè els utilitzin els hortolans, que també tindran a disposició un tècnic de medi ambient del comú per oferir-los assessorament a l’hora d’escollir el planter i de conrear els productes. El bus comunal, a més, tindrà parada als horts de La Margineda per facilitar la mobilitat dels usuaris.

Comentaris (1)

Trending