Amenaça d’impugnació al concurs per la concessió dels parquímetres lauredians intel·ligents

L’empresa descartada pel comú està estudiant el dossier de l’adjudicació amb la voluntat de recórrer contra la decisió

Un dels actuals parquímetres a Sant Julià.
Un dels actuals parquímetres a Sant Julià. Toni Solanelles

El concurs per la concessió de la instal·lació i la gestió dels parquímetres intel·ligents de Sant Julià de Lòria té tots els números per acabar impugnat. Amb aquesta voluntat els assessors jurídics de l’empresa descartada pel comú lauredià, Mavipark, estan estudiant el dossier de l’adjudicació. Encara és aviat, segons les fonts consultades, per avançar els arguments del recurs, però es considera que hi ha anomalies de forma i de fons que podrien portar a l’anul·lació del procediment.

L’adjudicació de la concessió dels parquímetres es va publicar dimecres passat al BOPA. Un element que sí que té clar Mavipark que al·legarà, quant a la forma, és que la decisió no se’ls ha comunicat formalment. Els representants d’aquesta empresa ja van posar de relleu el dia de l’obertura de les ofertes, que l’altre aspirant al concurs, Tecnologia Capital, titular del ‘mecanisme’ Paymeter no disposava de l’objecte social adequat per poder presentar-se a l’esmentat concurs.

Un parquímetre a l'avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià.

Relacionat

Paymeter ‘es queda’ els parquímetres de Sant Julià i percebrà el 20% de les transaccions

Aquesta suposada anomalia, com que va ser advertida abans de fer-se l’adjudicació, ja hauria estat analitzada i suposadament resolta, en el cas que hi hagués hagut algun element contraindicatiu, pels encarregats comunals d’adoptar la decisió i atorgar finalment la concessió. Mavipark molt probablement tornarà a posar de relleu aquesta qüestió més enllà que analitzarà al detall si l’oferta vencedora era o no la més dient.

En qualsevol cas, la pretensió de la corporació laurediana sempre ha estat la de modernitzar els equips de control de la zona blava facilitant la feina als usuaris -que a més de poder pagar l’estacionament a través d’una aplicació de mòbil, podran també, per exemple, entrades per al teatre o d’altres propostes que hi hagi a la parròquia, com Naturlandia- i mirant d’estalviar-se els diners d’una inversió notable, atès que s’han de renovar una cinquantena de parquímetres. La concessionària, en aquest cas Tecnologia Capital, s’enduria unes comissions del 20% de la recaptació, un 10% de les entrades que es gestionen via l’APP del servei i un 3% de les sancions que la corporació cobri usant també el dispositiu.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending