2.000 menús o plats venuts en la nova edició de la Massana Fogons

El comú fa un balanç positiu de la iniciativa que serveix per posicionar la parròquia com a epicentre del turisme gastronòmic apostant també per estils sostenibles de cuina

Comentaris

Les jornades La Massana Fogons han tingut força èxit.
Les jornades La Massana Fogons han tingut força èxit. COMÚ DE LA MASSANA

El comú de la Massana fa una bona valoració de les Jornades de Cuina d’Hivern celebrades durant el mes passat. Enguany, de fet, s’ha aprofitat per allargar-les fins al primer cap de setmana de març, vista la bona demanda que hi havia. Entre els 29 restaurants participants s’han venut fins a 2.000 menús o plats, segons la proposta de cada establiment.

Aquestes són les dades que els han fet arribar els locals participants en la iniciativa, la Massana Fogons. En aquest sentit, des del comú s’ha destacat que “el punt més positiu és el treball conjunt és que permet posar en valor la cuina local i que va posicionant la parròquia com a una referència dins la gastronomia sostenible”, segons ha explicat la consellera Bet Rossell.

Des de la corporació s’explica que, en les darreres edicions, les jornades han introduït diferents criteris inclosos a l’estratègia ‘la Massana, epicentre de la gastronomia sostenible’, que promou el producte local i de proximitat, a més de les bones pràctiques a la cuina per fomentar el reaprofitament. Així, es dona valor a nous elements com la diversitat, a través de la temàtica de les cuines del món, i la inclusió, amb una sèrie de vídeos per posar en valor el paper de la dona a la gastronomia.

D’altra banda, també s’ha programat una sessió de cuina a les escoles, per anar educant els infants en els hàbits sostenibles. L’acció que ha tingut una bona acollida i continuarà durant tot l’any. La pròxima sessió serà el pròxim 22 de març, a l’escola francesa de la Massana. Pel que fa als tallers de cuina de reaprofitament i de com fer una barbacoa sostenible han tingut de nou una bona acollida.

Comentaris

Trending