Pares d’alumnes del Lycée denuncien una vaga encoberta de professors

Durant el passat mes de gener, hi va haver algunes matèries les classes de les quals es van reduir al 50% per l’absència dels docents

Comentaris

-
-
Pares d’alumnes del Lycée Comte de Foix denuncien que en algunes matèries -sense especificar-les- hi ha una absència reiterada dels docents que les imparteixen, fins a reduir a la meitat el nombre de classes que s’haurien d’haver impartit durant el mes passat. Per tant, considera que hi està havent una vaga encoberta per protestar contres les retallades, per exemple en matèria de pensions de jubilació, que està duent a terme l’administració Macron a França.

La direcció del centre d’ensenyament francès hauria rebut diverses queixes per la suspensió sense preavís de les classes. Molts alumnes s’han trobat que acudint de manera normal a les seves hores lectives, a les seves classes, al final no les han pogut realitzar per l’absència injustificada i no anunciada del professor de torn. Les fonts paternes deien fins i tot que el ministeri d'Educació andorrà hauria entrat en el cas, cosa que és certa. El Govern no té cap competència sobre la gestió del personal del Lycée, que depèn exclusivament de les autoritats franceses.

Els professors més conscienciats en relació amb les mesures que estan generant forta oposició i vaga a França serien els principals impulsors d’una de les dues candidatures que, com a mínim, es preveu que es presentin en les eleccions consulars franceses del proper 17 de març. Aquests docents s’integrarien a la candidatura unitària d’esquerres, mentre que després es preveu una llista ‘oficialista’ representant l’‘En Marche!’ del president Emmanuel Macron.

D'altra banda aquest dimarts, després de les classes, els professors s'han reunit per preparar diverses accions durant la visita, el pròxim dilluns, del ministre d'Educació Nacional, Jean-Michel Blanquer.

 

Comentaris (4)

Trending