Operaris comunals treballen per higienitzar les zones més usades pels passejos davant la segona jornada ‘d’excepcionalitat’

Formalment, per primer cop aquells ciutadans que viuen en edificis de numeració imparell o que el nom de la casa comença per una lletra inclosa entre l’N i la Z poden sortir una estona al carrer

-
-
Operaris de tots els comuns igual com personal del Govern i d’empreses privades contractades per reforçar la neteja en la situació d’excepcionalitat originada pel coronavirus estan treballant des de primera del matí -i, de fet, ho faran pràcticament durant tot el dia per torns- per garantir la higienització de les zones més usades pels ciutadans en els passejos que des d’aquest dijous es permeten gràcies al pla d’excepcions al confinament.

Aquest divendres és el primer dia que, formalment, aquelles persones que viuen en edificis de numeració imparell (senar) o que el nom de la casa on viuen comença per una lletra inclosa entre l’N i la Z poden sortir una hora al carrer fins a un màxim de dos quilòmetres del seu domicili. El dia s’ha aixecat una mica més clar que ahir i això porta a pensar que potser sortirà més gent. Ahir, la ciutadania va triar sobretot el tram de tarda -de 2 a 7- per sortir, especialment aquelles famílies amb fills petits.

El que és clar és que la població continua tenint clar que cal sortir al carrer amb mascareta i és molt estrany veure alguns ciutadans que es passegin per la via pública sense la protecció facial. En general no hi ha hagut cap incidència i l’únic ‘problema’ és que no es respecti, per desconeixement, el fet de caminar o córrer per l’indret que quedi més a la dreta possible del vial o la voravia per la qual es transiti.

Les brigades de neteja, per dir-ho així, operen tot el dia, però centren els seus esforços, en especial, en mantenir especialment nets els elements del mobiliari urbà i les tanques, baranes i altres objectes que es troben a la via pública especialment entre les 11 del matí i les 2 de la tarda, que és la franja d’horari reservada per a les sortides de les persones de més de 70 anys i per a les persones amb alguna vulnerabilitat.

Comentaris (1)

Trending