Onze estudiants del Lycée porten a Andorra el moviment internacional en defensa del medi ambient

‘Fridays For Futur Andorra’ convoca una concentració divendres al migdia a la plaça del Consell General per demanar polítiques encarades a la protecció del planeta

-
-
Onze estudiants del Lycée Comtes de Foix d’entre 16 i 17 anys impulsen el moviment internacional juvenil ‘Fridays For Future’, que pretén conscienciar la ciutadania de tot el món de la necessitat de protegir el medi ambient davant efectes com el canvi climàtic i altres circumstàncies que posen en perill el problema. ‘Fridays For Futur Andorra’ ha convocat per aquest divendres al migdia la seva primera activitat, una concentració pacífica a la plaça del Consell General.

‘Fridays For Future’ és un moviment que va iniciar a Suècia l’adolescent de 15 anys Greta Thunberg. El seu argumentari i la seva capacitat de mobilització han estat tant potents que adolescents de tot el món però també institucions internacionals d’arreu l’estant secundant més vivament cada dia que passa. Ara el moviment arriba a Andorra. Formalment es presenta públicament aquesta tarda i divendres, entre les 11 i les 13.30 hores s’estrenarà amb la plantada davant la seu parlamentària “per demanar que les futures polítiques estiguin encarades a la protecció del medi-ambient”.

De moment, els promotors de ‘Fridays For Futur Andorra’ no preveuen impulsar vagues com s’està fent en altres indrets, però tampoc no ho descarten. En funció de com vagi la primera activitat en programaran més. “Amb aquesta concentració els joves andorrans ens sumem al col·lectiu mundial ‘Fridays For Future’. Coincidint amb el dia mundial de l’aigua, i per la seva proximitat amb el principi de la campanya electoral, aquesta concentració vol fer de l’ecologia un pilar essencial de la futura campanya electoral i de les futures polítiques empreses per el futur Govern”, exposen els promotors del col·lectiu en un comunicat. “Des de ‘Fridays For Futur Andorra’ volem donar veu als joves andorrans, i exposar la nostra preocupació envers el nostre futur en aquest planeta”.

Comentaris (1)

Trending