Objectiu Comú, una llista feta per millorar la “salut democràtica” a Canillo

La candidatura que lideren Albert Torres i Dolors Cabot defensa la millora de “poder escollir entre dues opcions” però deixa clar que aniran a totes i que “volem guanyar”

Els membres d'Objectiu Comú durant la presentació.
Els membres d'Objectiu Comú durant la presentació.

La candidatura Objectiu Comú a les eleccions de Canillo s’ha presentat aquest matí posant en relleu que, per primer cop en vuit anys, la ciutadania de la parròquia podrà escollir “entre més d’una opció política”. Al seu entendre, aquest ja és el primer èxit de la llista liderada per Albert Torres i Dolors Cabot, tota una millora, han afirmat, “de la salut democràtica”. Tot i això, han deixat clar que no es presenten per complir l’expedient i entrar a la minoria sinó que la seva voluntat és “ser majoria”. I ho fan amb un projecte que, asseguren, té l’impuls de la participació ciutadana i la proximitat amb l’administrat com un dels eixos principals.

Durant l’acte de presentació, el cap de llista, Albert Torres, ha explicat que hi havia “un neguit d’un sector important de la parròquia” després de dues eleccions consecutives en què únicament hi havia la possibilitat de votar Demòcrates. “Volem que després d’una sola llista en dues ocasions, hi hagi l’opció d’escollir entre més d’una opció política”, ha comentat, tot indicant que aquest objectiu és un dels motius pels quals va involucrar-se al projecte, tot indicant que “per salut i sanitat democràtica, en política, les alternances són positives”.

En una línia similar s’ha expressat la número 2, Dolors Cabot. “Canillo necessita la possibilitat d’altres formacions perquè l’elector vegi projectes diferents i pugui triar”, ha argumentat, ja que al seu entendre “és una garantia de salut democràtica” i cal “que es pugui veure que no tot és d’un sol color”.

Tots dos, però, han advertit que no es conformen simplement amb haver-se presentat. Al contrari, asseguren, aniran a totes. “Hi ha un fet evident: no volem anar a l’oposició. Volem ser majoria”, ha remarcat Torres, que ha recordat que, al final, la paraula la tindran els votants. “Ens presentem per guanyar. Podem guanyar? Sí. Guanyarem? Ho decidiran els electors. Som una opció possible, realista, amb garanties d’èxit i capacitats per tirar endavant el comú”, ha manifestat.

Sobre la candidatura, els membres de la qual s’han presentat un a un, Torres l’ha definit com a “diversa, amb diferents visions de la parròquia i amb ganes de treballar, voluntat i il·lusió per tirar la parròquia endavant”. També ha negat que es presentin per “jutjar el que ha passat durant vuit anys”. Al contrari el que volen és “gestionar els propers quatre anys”. Entenen que “si algú ho ha de jutjar, ha de ser l’electorat”.

Per la seva banda, Cabot ha aprofitat per llançar un dard al candidat ‘taronja’, Francesc Camp, que va defensar de forma especial el seu coneixement i la seva experiència en l’àmbit turístic, clau per a la parròquia. “S’ha d’estar capacitat per gestionar totes les àrees del comú i no només turisme, per molt important que sigui a la parròquia. Hi ha moltes àrees que cal gestionar i tirar endavant”, ha comentat.

Cabot també ha avançat la voluntat d’apostar, en cas de victòria, per la “proximitat amb el ciutadà”. Així ha assegurat que “serem persones que estarem a l’escolta de les seves necessitat”, ja que “el nostre projecte és aquest contacte directe amb les persones”.

Comentaris (2)

Trending