Objectiu Comú remarca que representen “una forma diferent de fer les coses”

Dolors Cabot critica que l’actual equip comunal s’hagi “oblidat” del “patrimoni” que representa el Palau de Gel i remarca que “hem de saber vendre’l i presentar una proposta puntera”

Els integrants d'Objectiu Comú xerren instants abans d'iniciar l'acte.
Els integrants d'Objectiu Comú xerren instants abans d'iniciar l'acte.

Els integrants d’Objectiu Comú han defensat el seu projecte com “una forma diferent de fer les coses” després de vuit anys de mandats demòcrates sense oposició. Així han volgut remarcar que un dels eixos importants del seu programa és “la proximitat a la ciutadania”. Des de la formació també s’ha criticat que, al seu entendre, els darrers anys s’ha “oblidat” l’important patrimoni que suposa el Palau de Gel, del qual, asseguren, estan disposats a garantir-ne la continuïtat així com a reactivar-lo.

Així ho han explicat els membres de la llista durant la reunió de poble celebrada aquest vespre, justament, a l’auditori de la instal·lació davant un mig centenar de persones. El candidat a cònsol major, Albert Torres, ha recordat que “ens presentem per generar i donar al poble l’opció de triar” però amb una formació que aposta de forma decidida per “fer un comú obert a la ciutadania”. En aquest sentit, ha garantit que, si guanyen les eleccions de diumenge vinent, “les portes del cònsol estaran sempre obertes a qualsevol ciutadà”.

Per la seva banda, la seva número 2, Dolors Cabot, és qui ha aprofitat l’acte per criticar la gestió dels consolats anteriors, sobretot pel que fa al Palau de Gel. “Ens hem oblidat els darrers anys de l’existència d’aquest patrimoni que tenim”, ha lamentat. Per això, ha apuntat que “no tenim al país cap més pista de gel” i ha argumentat que “hem de saber vendre-la, canviar el que no funciona i ser punters amb aquesta proposta”.

Sobre el Palau, Santiago García, número 8 de la llista, ha remarcat que “treballarem per recuperar i mantenir-lo per molts anys més”. També ha avançat que “necessita una inversió important per posar-lo al dia, modernitzar-lo i donar-li un impuls”. Torres també ha advertit que sense aquesta instal·lació "Canillo no és Canillo" i ha apuntat que "un cop estigui negociat el contracte nou, haurem d'anar a Govern i parlar de moltes coses sobre el Palau".

Durant la reunió, Miquel Naudí, número 6 de la llista, ha donat més detalls de la proposta més cridanera del seu programa: l’aposta per fer possible que a la parròquia es pugui esquiar tot l’any. Així, ha indicat que s’estudiarà crear una “pista sintètica al costat d’on hi hagi un remuntador mecànic per poder-lo aprofitar. El candidat també ha llençat un dard a l’actual comunal en parlar del mur d’escaldada que “està totalment abandonat”. Per això, ha indicat, “el volem arreglar així com els entorns”.

Bona part de les propostes exposades durant l’acte han girat entorn el turisme. Cabot, en aquest sentit, ha apostat per “un equilibri entre els qui vivim a Canillo i qui ens visiten”. Per això, ha defensat que “ens cal un turisme que aporti a la parròquia i als qui hi residim”. Per a la candidata a cònsol menor una sortida necessària és treballar conjuntament amb Ensisa per garantir que el nombre d’esquiadors que entrin a les pistes ho facin per la parròquia perquè “aquí és on Canillo guanya, perquè quan parin d’esquiar faran la vida al poble”.

Comentaris

Trending