Objectiu Comú organitzarà mercats de productes locals per fomentar l’agricultura a Canillo

La formació està preocupada per la manca de relleu generacional en les explotacions agrícoles i planteja una major formació per als joves amb convenis amb escoles agrònomes

-
-
Fomentar mercats de productes “de la terra” com la mel, els embotits o la carn andorrana de qualitat com a complement de la Fira del Bestiar i mirar de facilitar la formació dels joves són els dos pilars on se sustenten les propostes programàtics d’Objectiu Comú per mirar de reconduir el dificultós relleu generacional que detecten en les explotacions agrícoles canillenques. 

Els candidats de la formació liderada per Albert Torres i Dolors Cabot, Vanessa Torres, Dani Torres i Miquel Naudí, han fet aquest dimecres una visita a una de les explotacions ramaderes de la parròquia per parlar del present i, sobretot, del futur de l'activitat agrícola i ramadera al territori de Canillo. Naudí, número sis de la candidatura, ha volgut remarcar que "es constata que s'estan perdent explotacions ramaderes a la parròquia, degut a la manca de relleu generacional en la gestió d’aquestes".

Naudí apunta mesures de lluita contra aquest fenomen. "El pagès arriba a una edat en què ja no pot fer-se càrrec de l'explotació i no existeix el relleu jove. Des d'Objectiu Comú es proposen diverses solucions per a fixar les bases i traçar el camí que porti a fer realitat aquest relleu generacional com a garantia de continuïtat de l'activitat agrícola i ramadera".

Com a exemples, la candidatura alternativa canillenca planteja un programa de conveni i col·laboració amb escoles agrònomes i ramaderes ja sigui a França o de Catalunya, per la formació de joves, l'organització de mercats de productes locals com a complement a la Fira del Bestiar.

Comentaris

Trending