Lan a mano, un vi de Rioja amb gran personalitat

[Publireportatge] Es podrà tastar el proper dia 27 en el sopar maridatge i subhasta solidària a benefici d'Unicef Andorra que tindrà lloc al restaurant Bistrot de l'Illa Carlemany d'Escaldes-Engordany

Comentaris

Una ampolla de Lan a mano.
Una ampolla de Lan a mano. ARXIU

LAN a Mano és un vi negre de la D.O. Rioja elaborat per Bodegas LAN, un celler de Fuenmayor (La Rioja Alta) fundat l'any 1972. Es podrà tastar el proper dia 27 en el sopar maridatge i subhasta solidària a benefici d'Unicef Andorra que tindrà lloc al restaurant Bistrot de l'Illa Carlemany d'Escaldes-Engordany.

Té un color granat, molt cobert i brillant. Aromes de fruita molt madura: pruna, mora i grosella. Notes balsàmiques. Té un toc de clau, canyella, cafè, xocolata negra i tabac, així com tocs minerals, que la seva característica és comuna a tots els vins que procedeixen del sud de la finca Vinya Lanciano. En boca és molt estructurat, potent, carnós, amb gran volum, que  deixa un grat i llarg record. És un vi de gran personalitat, fidel reflex del la terra de la qual procedeix.

Abans de la collita, l'hivern va ser suau i sec, seguit d'una primavera plujosa amb temperatures altes que van propiciar una brotada primerenca. L'inici de l'estiu va venir marcat per temperatures altes i algunes tempestes, avançant la floració. La seva fermentació alcohòlica es va efectuar en petits dipòsits troncocònics i malolàctica en bota nova de roure francès amb remogut de mares setmanal.

Criança durant nou mesos en botes de roure francès procedent dels boscos de Tronçais i Jupille, més altres quatre mesos en bota de roure del Caucas. Combina molt bé amb els carpaccios de carn, carns vermelles rostides i a la brasa. És excel·lent per a una llarga sobretaula. La temperatura ideal de servei és entre 17 i 19 graus.

IMG 20240204 WA0003
 
 

Comentaris

Trending