Només a Canillo creix una participació que s’enfonsa dues hores abans de tancar les urnes

La concurrència a Escaldes es manté igual que la de fa quatre anys mentre que a Andorra la Vella és ben possible que no acudeixen a votar ni la meitat dels electors

A Andorra la Vella la participació és molt probable que quedi per sota del 50%.
A Andorra la Vella la participació és molt probable que quedi per sota del 50%.
La possibilitat de triar a Canillo s’ha notat en un increment molt notable de la participació. Dos hores abans de tancar-se la jornada electoral, és clar que la concurrència als col·legis caurà i de forma molt notable pràcticament a totes les parròquies. L’única que ara per ara aguanta el desànim, la manca de concurrència, és a Escaldes. A la Massana, la caiguda de la participació és de rècord i a Andorra la Vella podria molt ben ser que ni la meitat dels electors acudeixin a votar. La darrera hora de cada contesa per a les comunals sol ser clau atès que és el moment que solen votar aquelles persones que han aprofitat el dia per votar.


En global, a les 5 de la tarda havien votat 14.035 dels electors, el que suposa una participació percentual del 50,4%, més de 3,5 punts per sota de la referència de fa quatre anys. De la caiguda només se’n salva, s’ha dit, Canillo. A la parròquia on després de dues cites electorals sense competència, el fet que hi pugui haver tria s’està traduint en un increment de 9 punts de participació. Hores d’ara ja han votat pràcticament el 65% dels electors. A l’altre extrem s’hi situa la Massana, que ara mateix registra una caiguda de 15 punts percentuals. ‘Només’ han votat 1.419 persones, el que suposa el 45,40%, un pèl més que a la capital, on a les 5 de la tarda havien votat el 44% dels electors.

On la participació també serà alta malgrat que el pas de les hores ha fet que reculés en relació amb el 2015 és a Ordino. Hi ha sobre el paper uns comicis renyits i això hauria fet que la participació a les 5 de la tarda ja toqués el 65%, tot i que suposa una reducció del 2,5% respecte de fa quatre anys. A Sant Julià, on també cau l’assistència al comú en relació amb el 2015, el pas de les hores, en principi, no ha accentuat la davallada. El retrocés es manté per sota dels 4 punts. El 55,52% dels electors lauredians han acudit a votar.En la compareixença del ministre portaveu, Eric Jover, per donar compte de l’evolució de la participació, i a diferència de la 1 del migdia, el titular ministerial ha anat més enllà de la simple exposició de les xifres i ha fet una crida a la participació. Ha demanat als ciutadans que aprofitessin les dues hores que restaven d’urnes obertes perquè s’acudeixi a votar. “Tots hi sortirem guanyant”, ha acabat afirmant.

Ciutadans votant al Prat del Roure d'Escaldes Engordany

Relacionat

La participació electoral cau a mesura que passen les hores 

Comentaris

Trending