Nomen reclama “regles de joc clares” per als funcionaris i que s’acabi “la politització de l’administració”

El candidat d’Andorra Sobirana recorda que l’acord d’associació amb la Unió Europea suposaria un increment molt notable en la factura de nòmines de treballadors públics

-
-
El candidat a cap de Govern d’Andorra Sobirana, Eusebi Nomen, ha reclamat aquest dilluns davant l’edifici administratiu de Prat de la Creu que d’una vegada s’estableixin “regles de joc clares” per als funcionaris i que es posi punt final a la “politització” de l’administració. Nomen, alhora, advertit que un acord d’associació amb la Unió Europea (UE) li suposaria a l’Estat haver d’incrementar molt notablement la nòmina de personal amb el cost que això suposaria.

Acompanyat de Paquita Mora, la número 2 de la candidatura, Nomen ha recordat que “el funcionari ha d’estar blindat” i “ha d’estar per servir i protegir el ciutadà” i no pas per respondre a interessos polítics. En aquest sentit, ha lamentat que poc o molt totes les formacions acaben usant l’administració “per fer clientelisme polític”, tot col·locant personal en funció “del seu color” i anant en detriment “del funcionari de carrera”.

El cap de cartell d’Andorra Sobirana ha explicat que en cas de poder governar, la formació que lidera establiria una normativa clara que fixés sense embuts i amb precisió tant les responsabilitats com la progressió dels treballadors públics. Demanat sobre el nombre de funcionaris, Nomen ha afirmat que “el problema no és la dimensió sinó la politització”. Això sí, ha advertit dels mal de caps que pot comportar, també en aquesta matèria, un eventual acord amb la UE.

En les conclusions de l’informe preliminar sobre l’esmentat pacte amb Brussel·les, ha assegurat el líder d’Andorra Sobirana, s’hi indica que Andorra “haurà d’augmentar de forma important” el nombre de treballadors públics per poder fer front al voluminós nombre de directives i altres normes que el Principat hauria d’assumir, comportant així un “elevat cost” per a les arques estatals, observació que també faria el mateix informe.

Amb aquest increment de personal, llavors sí que l’administració es trobaria amb un “sobredimensionament per sobrelegislar”, quan el que necessita el funcionaria són “normes clares”. Nomen també ha estat qüestionat sobre l’enquesta publicada aquest dilluns per elnacional.cat. “Diu que Andorra Sobirana no existeix. I ja ens sembla bé. Andorra Sobirana és el vot amagat que esperem que sortirà el 7 d’abril”, ha reblat l’exconseller general i economista.

Comentaris (1)

Trending