Nomen carrega contra Andorra Televisió per ‘rebatre-li judicialment’ una entrevista

La junta electoral dicta una recomanació demanant a ATV que emeti un interviu amb el candidat d’Andorra Sobirana abans de la campanya electoral i l’ens públic ho ha portat als tribunals

-
-
El candidat d’Andorra Sobirana (AS), Eusebi Nomen, ha carregat durament aquest divendres contra Andorra Televisió (ATV) perquè “s’atreveix a judicialitzar” el procés electoral una vegada l’ens públic televisiu ha decidit recórrer al Tribunal Superior contra una recomanació de la junta electoral que conclou que la cadena pública ha d’emetre, abans de l’inici de la campanya, el 24 de març, una entrevista a Nomen per raons d’equitat amb la resta de candidats.

Nomen es va queixar que en el programa ‘La Rèplica’ d’Andorra Televisió s’haguessin entrevistat tots els candidats -fet que no és exacte- a cap de Govern i que, en canvi, al líder d’Andorra Sobirana no se l’hagués convidat. La cadena pública va emetre els intervius en qüestió, majoritàriament, abans que es tanqués el període de formalització de candidatures i, per tant, ni Xavier Espot, Jordi Gallardo, Pere López i companyia eren candidats ni tampoc el propi Eusebi Nomen se’l podia considerar encara com a tal.

Certament, però, tal i com ha remarcat el cap de cartell d’Andorra Sobirana, a la resta de polítics se’ls va presentar en un moment o altre del programa com a candidats dels seus respectius partits. Sia com vulgui, i després que la formació que lidera Eusebi Nomen considerés que s’estava cometent “una discriminació”, la junta electoral ha considerat que per raons d’equitat i pluralitat també Nomen hauria de ser entrevistat, des del moment que es fa pública la convocatòria electoral fins a l’inici de la campanya.

Contra la recomanació de la junta -formada per representants dels partits (DA, Liberals i grup mixt) i diversos batlles-, ATV ha presentat un recurs. I és aquí quan Nomen ha esclatat considerant que es tracta d’un “abús flagrant” per part de l’ens públic que, alhora “ens obliga a respondre havent d’acudir a la contractació dels serveis d’un advocat”, com la televisió pública ha fet “acudint a un important despatx del país” generant, així, una despesa per al contribuent. El líder d’Andorra Sobirana ha lamentat la judicialització d’un cas com aquest i la nul·la voluntat, al seu entendre, de voler mantenir un procés “just i equitatiu” com el que mirava de garantir la junta electoral.

Per a Nomen, la situació és “gravíssima” i ja ha anunciat que “molt segurament ni tan sols no respondrem” el recurs i “aquesta situació l’arreglarem per la via política”. El cap de cartell d’Andorra Sobirana, acompanyat d’altres membres de la candidatura, ha afirmat que ja trobaran altres accions per mostrar la seva contrarietat amb l’actuació d’ATV, a qui ha acusat de “dir falsedats que es poden demostrar materialment” en el recurs presentat davant el Tribunal Superior. “O som tots iguals o no ho som”, ha acabat sentenciant el polític i economista.

Comentaris (2)

Trending