Neu

La presidenta d'Occitània demana l'obertura de les estacions del Pirineu francès el 15 de desembre

Carole Delga ho justifica per les xifres de la pandèmia a la zona i creu que cal fer la diferència entre serralades

La presidenta de la regió Occitània, Carole Delga.
La presidenta de la regió Occitània, Carole Delga. Altaveu

La presidenta de la regió Occitània, Carole Delga creu que l'obertura de les estacions d'esquí a França s'ha de fer diferenciant per serralada i no tenint en compte el conjunt del país. Per les dels Pirineus demana que puguin entrar en funcionament el 15 de desembre perquè la taxa de contagis per coronavirus és feble i no hi ha risc de saturació als hospitals.

Delga ha aportat les darreres xifres facilitades per l'Agence régionale de santé (ARS) a Occitània.  Hi ha 1.722 persones hospitalitzades, 304 d'elles a les unitats de cures intensives. La presidenta de la regió ha exposat la possibilitat que les estacions d'esquí de Catalunya obrin abans de Nadal. "El govern francès vol evitar les aglomeracions que de tota manera tindran lloc als Pirineus perquè els francesos aniran a esquiar a l'altre costat", ha afirmat en declaracions a l'Agència France Presse.

Aquest dilluns hi ha hagut una reunió d'una delegació de responsables d'estacions d'esquí franceses amb el primer ministre Jean Castex que no ha fet marxa enrere en la decisió de no obrir els remuntadors de les estacions fins al mes de gener. Castex ha dit que a les estacions es podran fer altres activitats com les raquetes o l'esquí de muntanya.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending