Neu

Mobilització ciutadana i de càrrecs polítics francesos per l'obertura de les estacions d'esquí

Una campanya a la plataforma change.org arriba a les 10.000 signatures en poques hores

Imatge de la campanya a change.org.
Imatge de la campanya a change.org. Change.org

L'anunci fet dijous pel primer ministre francès, Jean Castex del tancament dels remuntadors de les estacions d'esquí fins al mes de gener ha provocat una resposta massiva per part dels ciutadans i dels càrrecs polítics de les regions afectadesEntre ells hi ha nombrosos diputats, alcaldes i la presidenta de la regió d'Occitània, Carole Delga. També s'han mobilitzat diversos organismes i institucions.

Les peticions adreçades al president de França, Emmanuel Macron coincideixen en assenyalar que els riscos a les estacions d'esquí són els mateixos que en qualsevol població. Consideren incomprensible que s'obrin els cinemes i els teatres però que es prohibeixin activitats a l'aire lliure. Recorden que Andorra, Espanya i Suïssa probablement obriran les estacions perquè el període de Nadal és un període important en la facturació de la temporada. 

Així mateix, afirmen que les estacions disposen de tots els protocols de sanitat i que estan de disposició d'efectuar testos amb un resultat ràpid. També recorden que tenen el personal contractat i que el fet de no poder obrir durant les vacances de Nadal els provocarà una gran pèrdua econòmica, i que això pot provocar la supressió de molts llocs de treball.

La recaptació durant aquest període representa un 30 o un 40% de la facturació de la temporada. El sector de la neu, segons les xifres de diverses organitzacions, dona feina a més de 120.000 persones. S'està duent a terme una campanya a change.org que ja ha arribat a les 10.000 signatures.

Etiquetes

Comentaris

Trending