Neu

Macron anuncia mesures dissuasives perquè els francesos no esquiïn a l'estranger per Nadal

Argumenta que "no podem crear una situació de desequilibri amb les estacions del nostre país"

De Croo i Macron després de la reunió d'aquest dimarts a París.
De Croo i Macron després de la reunió d'aquest dimarts a París. ELYSÉE

El president de França Emmanuel Macron ha indicat aquest dimarts que el govern prendrà mesures restrictives i dissuasives per impedir que els francesos vagin a esquiar a l'estranger durant les festes de Nadal ja que els remuntadors de les estacions franceses estaran tancats.

"Si hi ha països d'Europa que tenen les estacions obertes, farem controls perquè els francesos no hi puguin anar". Macron ha fet aquestes declaracions després d'haver-se entrevistat amb el primer ministre belga Alexander de Croo. "No podem crear una situació de desequilibri amb les estacions franceses", ha explicat el president francès.

Posteriorment ha cridat a la coordinacio entre els països europeus perquè "ara mateix no estem tots seguint el mateix criteri. "Amb Alemanya i, probablement Itàlia, "haurem de convèncer altres països com Espanya o Suïssa". Al seu torn, el primer ministre belga també ha afirmat que el seu país farà controls a les fronteres per evitar desplaçaments turístics durant les vacances de Nadal i perquè es respectin la quarantena que s'imposa als que entren des de zones on hi ha una forta circulació del virus.

Al mateix moment que Macron i de Croo feien aquestes declaracions, el secretari d'Estat de Turisme, Jean-Baptiste Lemoyne compareixia a l'Assemblea Nacional per manifestar que el goven no "deixarà caure ningú" i que tret de l'esquí alpí totes les altres activitats es podran realitzar. Ha anunciat que es podran obrir les pistes de patinatge i els jardins de neu d'infants.

Comentaris (10)

Trending