Neu

El Pirineu francès bull d'indignació pel tancament de remuntadors i la possible obertura a Andorra

Consideren que és una catàstrofe social, humana i econòmica i no volen pensar en l'impacte de veure passar cotxes per anar a esquiar al Principat mentre ells sense treballar

Comentaris

Vista del poble i de pistes de Les Angles.
Vista del poble i de pistes de Les Angles. Altaveu

L'anunci del primer ministre francès, Jean Castex que els remuntadors de les estacions d'esquí franceses no podran obrir fins el mes de gener ha acabar d'atiar la irritació d'uns responsables que ja estaven amb la mosca pujada al nas després del discurs del president Emmanuel Macron. L'enuig encara és més patent a les estacions de l'altre costat de la frontera andorrana.

Jérôme Meunier, director de l'estació de Les Angles, als Pirineus Orientals creu que "si les estacions andorranes obren serà una injustícia". Ell com altres responsables considera que es tracta d'instal·lacions a la mateixa serralada, separades per molt pocs quilòmetres i se'ls fa incomprensible que no es pugui esquiar a Acs o a Porté-Puymorens i en canvi es pugui fer al Pas de la Casa. Meunier considera que el tancament dels remuntadors "és una catàstrofe econòmica, social i humana. Les estacions d'esquí són unes eines de desenvolupament del territori. Si no funcionen, la vida a la muntanya s'atura".

Tots els responsables consultats han avaluat que la facturació en el període de les festes de Nadal és entre un 30 i un 40% de la temporada. Lamenten que hagin estat treballant intensament en un protocol de mesures sanitàries i que dilluns en una conversa telemàtica amb el primer ministre Jean Castex els donés esperançes de poder obrir per Nadal. La indignació és considerable "i no volem imaginar com serà el mes de desembre amb nosaltres tancats i veient passar cotxes per anar a Andorra a esquiar i si finalment obren".

La patrona lCPME66, amb seu a Perpinyà, ha publicat un comunicat on afirma que "els nostres veïns d'Andorra i d'Espanya han comprès la importància de les activitats lligades a l'esquí. La nostra economia territorial morirà. No podem acceptar que els remuntadors estiguin tancats". Les estacions d'esquí franceses estaran obertes per anar a passejar, fer raquetes o esquí de muntanya, activitats que no requereixen pagar un forfet ni utilitzar els remuntadors.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending