Neguit a bombers i a la policia per la gestió del contagi

Integrants dels dos cossos demanen una informació interna més transparent i que es confinin els contactes d’aquelles persones que hagin donat positiu

-
-
L’aparició dels primers casos -a bombers ja fa uns quants dies; a la policia una mica més tard- en dos dels principals cossos de seguretat del país està generant certa tensió. Integrants tant del cos d’ordre com del cos de salvament i extinció d’incendis han demanat a les seves respectives direccions que informin internament de manera transparent dels casos que hi ha i que s’adoptin les mesures de confinament el més estrictes possibles.

A nivell de la policia, on un sotsoficial ha arribat a haver d’ingressar a l’UCI després de ser diagnosticat com a positiu de coronavirus tot i que la seva evolució està sent bona, hi hauria una notable incertesa interna atès que la informació circula molt a compte gotes. Més encara, oficialment pràcticament no hi ha cap mena de comunicació, segons les fonts, sobre la situació de les persones que s’han hagut d’aïllar per culpa del virus.

Les fonts consultades han explicat que hi hauria una vintena d’uniformats en règim de confinament i que els dos primers casos positius serien per contactes de l’exterior i sense res a veure amb l’activitat policial. Però no obstant això se sol·licita una informació transparent per tal de poder adoptar encara més mesures de seguretat i prevenció i per tal que es confinin els agents que calgui.

Aquesta darrera situació és la que més amoïna als bombers, on hores d’ara hi ha hagut més casos positius que no pas a la policia i on, segons les fonts, no s’estaria duent a terme la totalitat d’aïllaments de contactes que aparentment caldria perquè es podria acabar amb massa poca disposició d’efectius. Els bombers assumeixen de les 8 de la nit a les 8 del matí el transport sanitari molt centrat aquests darrers dies en el trasllat a l’hospital dels pacients diagnosticats o sospitosos de patir Covid-19.

Comentaris (4)

Trending