Multat per netejar la neu al Pas de la Casa

El treballador d’un restaurant denuncia que la policia l’ha sancionat per tirar la neu a la calçada quan, recorda, tenen l’obligació de treure-la de la vorera i, lamenta, les màquines del comú passen poc

La neu acumulada al Pas.
La neu acumulada al Pas.

El treballador d’un restaurant del Pas de la Casa ha denunciat via xarxes socials que aquest dijous al matí ha estat multat quan treia la neu de la terrassa de l’establiment. La policia li ha imposat una sanció perquè ha entès que estava posant-la a la calçada i, per tant, podria afectar el trànsit. Aquest fet ha causat un important rebombori entre els veïns de la localitat, descontents de forma important amb l’actuació dels serveis del comú per normalitzar la situació després de la forta nevada provocada pel temporal Glòria.

Frank Castets ha lamentat via Facebook la situació que es va trobar aquest dijous al matí. “Estava traient la neu de davant del restaurant on treballo per poder obrir la terrassa”, ha indicat, tot apuntat que “ha vingut un policia i m’ha posat la multa perquè deia que estava ocupant el carrer”. Cal recordar que el temporal ha arribat a deixar al Pas fins a metre i mig de neu. “On la poso, doncs?”, s’ha preguntat.

Analitzant la multa, es pot comprovar com l’agent la imposa per una infracció de l’article 27.1 del Codi de circulació. En concret, aquell apartat que diu que “es prohibeix llençar, dipositar o abandonar sobre la via objectes o matèries que puguin entorpir la lliure circulació, la parada o l'estacionament, fer-los perillosos o deteriorar la via o les seves instal·lacions, o produir a la mateixa via o als voltants efectes que modifiquin les condicions apropiades per circular, parar o estacionar”. També és curiós que en la sanció ha hagut d’especificar que es multa no pas a un vehicle o a un conductor sinó a un vianant. La quantia econòmica ascendeix a 150,25 euros.

En general, els veïns de la població lamenten que hi ha pocs efectius comunals netejant els carrers després de la gran nevada

Castets explica que el seu cap al restaurant ja li ha dit que “per ara no la pagui” i, a la vegada, recorda que l’ordinació comunal “ens obliga a netejar dos metres per davant dels locals”. Amb 1,5 metres de neu, es pregunta “on la posem” a la vegada que lamenta que “la màquina llevaneus tot just ha passat en tot el dia una o dues vegades pel carrer”.

Aquest comentari, de fet, és habitual en altres ciutadans del Pas, tant els consultats directament per Altaveu com els que han dit la seva a les xarxes socials. En general, s’accepta que la situació viscuda al Pas és excepcional, amb una gran quantitat de neu caiguda, però també es critica que, des del comú, no s’ha posat prou mitjans per fer-hi front. En aquest sentit, el president de l’Associació de Veïns, Óscar Ramon, ha remarcat que “les màquines haurien de passar més sovint perquè no donem l’abast per netejar”. Un altre ciutadà consultat entén que caldria contractar alguna empresa en dies com aquests i llença una pregunta per a la reflexió: “què passa si tenim algun problema i ha de passar una ambulància o els bombers”.

Via Facebook, i opinant, justament, sobre la multa imposada a Castets, són diversos els usuaris que han posat en relleu la contradicció que suposa la sanció davant el fet que “hi ha neu per tot arreu”. Una altra internauta, Sylvie Marcaillou, remarca que “és una vergonya veure el Pas sense que podem aparcar ni caminar pel carrer” i que la situació “és molt perillosa”. Per la seva banda, Fermí Vena, recorda que “ens obliguen a netejar les voreres; algú pot dir-nos què fem amb la neu?”. No hi falta qui posa fotos de l’estat actual de la situació a algunes de les vies de la població, totalment blanques.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending