Multa de 2.000 euros per l’agressió d’un gos a una nena de dos anys

Agricultura hauria ja definit les dues infraccions causades pels titulars de l’animal i ara queda per definir, si escau, la via penal

-
-
El departament d’Agricultura ha definit les dues infraccions que per la via administrativa considera que els responsables del gos de raça perillosa que va abalançar-se el 4 de gener sobre una nena de dos anys haurien comès. D’acabar-se de consolidar la proposta sancionadora, això suposarà una multa global de 2.000 euros per no portar l’animal degudament lligat ni tenir-lo registrat al Principat.

L’incident, al rec de l’Obac i del qual se’n va fer ressò l’Altaveu al seu dia, va comportar que la mare de la nena, després d’acudir al centre hospitalari perquè li fessin les pertinents cures a la menor, que va resultar amb ferides especialment a la cara i al cap, presentés una denúncia davant la policia i també a Agricultura. Els banders també van obrir el seu expedient pertinent.

Ara, segons fonts properes a l’administració, després d’haver dut a terme les diligències corresponents, s’hauria arribat a la conclusió que cal sancionar la propietària del gos amb 60 euros per no tenir l’animal registrat al Principat i 1.940 euros més per dur el ca deslligat i que aquest acabés cometent danys a tercers. Aquesta darrera falta està considerada com a infracció greu. Amb això es donaria per tancada la via administrativa sempre que es faci efectiva la sanció i la part multada no hi recorri en contra.

Queda encara oberta, segons les fonts, la via penal derivada de la denúncia que el 5 de gener la mare de la nena ferida va interposar davant la policia. En aquest sentit, el cos d’ordre hauria elaborat el seu dossier i s’hauria traslladat a la Batllia perquè s’adoptin les decisions judicials escaients. En aquest sentit, la fiscalia també estaria pendent de dir-hi la seva, segons fonts coneixedores del cas.

Comentaris (12)

Trending