Moreno, Recasens i Tarroch són confirmats al capdavant de la policia, els bombers i la presó

El cap de Govern i el ministre de Justícia i Interior mantenen la confiança en les cúpules dels principals cossos de seguretat de l’Estat

Jordi Moreno, Joan Carles Recasens i Francesc Tarroch (d'esquerra a dreta).
Jordi Moreno, Joan Carles Recasens i Francesc Tarroch (d'esquerra a dreta).
“El que funciona, val més no tocar-ho.” Més o menys, aquesta va ser la frase que el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va pronunciar el dia de la patrona del cos de policia, Maria Auxiliadora, per garantir la continuïtat al capdavant del servei de l’oficial Jordi Moreno, investit per confiança política amb els màxims galons del cos. Poques setmanes després, el Govern no només ha confirmat Moreno. També ha reiterat la confiança en la direcció dels bombers i la del centre penitenciari.

Moreno continuarà sent el director de la policia. I estant en el càrrec arribarà a la jubilació si no passa res d’estrany. El policia, sense confirmació encara oficial el dia de la celebració de la patrona, assegurava que li feia il·lusió arribar al final de la seva trajectòria professional ocupant el màxim escalafó del cos on pràcticament ha estat tota la vida. L’escaldenc mantindrà al costat l’equip amb el qual ha liderat el cos de l’ordre els darrers anys.

I és que el cap de Govern ha confirmat recentment els directors adjunts del cos, començant per un Bruno Lasne que actua de coordinador de la policia i, des del punt de vista pràctic, té tant o més poder que el propi Jordi Moreno. Els altres dos directors adjunts ja existents fins ara i que es mantindran en els càrrecs són Miquel Àngel Barbolla i Jordi Boixader

Amb el manteniment de la cúpula, no s’esperen grans canvis en l’estructuració del cos. S’aniran fent les promocions internes, això sí, que l’arribada pausada de nous efectius permetin fer. I d’aquesta manera és possible que hi hagi alguns retocs; o que es doni prioritat a unes tasques davant d’altres i, per tant, que es configurin o es doti d’un major impuls a uns grups o àrees davant d’altres. Però tot molt flexible.


La cúpula de la policia, amb el cap de Govern, el ministre de Justícia i Interior, la batlle Maria Àngels Moreno o el director de la presó, Francesc Tarroch (a la dreta del tot), el dia de la celebració de la patrona del cos a la Plaça del Poble. | ALTAVEU

 

També seguiran en els seus llocs els dos màxims responsables dels bombers. Joan Carles Recasens i Jordi Farré són, respectivament, director i director adjunt del cos de salvament i extinció d’incendis. Van arribar als càrrecs formant parells amb Jaume Bartumeu a la prefectura del Govern i Víctor Naudi com a màxim responsable de la cartera d’Interior. I des de llavors han dirigit el cos de manera ininterrompuda. Per tant, enceten el quart mandat legislatiu i la segon dècada al capdavant del cos.

També es manté al davant d’un altre cos especial el policia Francesc Tarroch. En aquest cas, es tracta del lideratge d’Institucions Penitenciàries. Per tant, dirigeix l’organització del centre penitenciari i la gestió dels més de mig centenar de vigilants penitenciaris. Tarroch és policia afectat a Institucions Penitenciàries. Una comissió de servei que el manté al davant del centre de la Comella i tot fa pensar que també el pot portar ja fins a la recta final de la seva trajectòria professional. 

Al costat i com a director adjunt s’hi manté un home que sí que ha fet sempre carrera al centre penitenciari, és el cas d’Ismael Alarcón, que fa més anys que no pas Tarroch que ocupa el lloc que se li acaba de confirmar. Ja era el número 2 de la institució quan la direcció l’ostentava Miquel Àngel García.

L’únic departament que treballa per a la seguretat del país i que depèn del ministeri d’Interior que ha canviat de mans, quant a la direcció, és Protecció Civil. Ja es va anunciar dimecres. Cristian Pons és el nou director del departament. Els darrers temps ja feia duet amb Francesc Areny, i la jubilació d’aquest ha obert les portes a Pons, un altre policia ocupant llocs més enllà del despatx de l’Obac, com és el cas, en un altre àmbit, per exemple, del director de banders, Miquel Rossell.Vilanova i Santarrosa continuen assessorant el ministeri de Salut

L’arribada d’un nou equip governamental comporta que s’hagi de refer l’estructuració del mateix. De vegades, encara que sigui confirmat les persones que ja hi tenien responsabilitat però que la llei obliga a tornar a anunciar o publicitar. És el cas de les ‘dues Cristines’ de Salut. Cristina Vilanova i Cristina Santarrosa continuaran sent assessores tècniques del ministeri de Salut. Es tracta de càrrecs de relació especial i, en aquest cas, remunerades a raó de 3.605 euros, la primera, i 3.850 euros -sempre mensuals i bruts, cal restar-li el 6,5% de la CASS que pertoca al treballador- la segona. 

Comentaris (7)

Trending