MoraBanc s’afarta que les institucions contractin sempre les assegurances amb Crèdit Andorrà

L’entitat ‘blava’ recorre contra l’adjudicació de la cobertura mèdica dels funcionaris del comú d’Andorra la Vella cansada que la suposada experiència del rival decanti sempre la balança

-
-

Aquesta vegada, MoraBanc no vol deixar passar l’oportunitat d’establir un precedent. Considera que la seva oferta era la millor, tècnicament i de preu, en relació amb la cobertura mèdica dels funcionaris del comú d’Andorra la Vella. Per tant, ha impugnat l’adjudicació feta per la corporació en favor de Crèdit Assegurances. I pensa portar la qüestió fins a les últimes conseqüències. El motiu? La suposada excusa de totes les institucions per habitualment adjudicar aquest tipus d’assegurances a Crèdit Andorrà és la major experiència de l’entitat. “Si sempre guanyen ells, evidentment que la resta mai no tindrem experiència. Això ha de començar a canviar”, afirmen les fonts.

L’adjudicació es va dur a terme durant els darrers dies de novembre. El comú d’Andorra la Vella ho va acordar en una sessió de consell comunal en què va lloar les virtuts de l’oferta de Crèdit Andorrà i va assegurar que era més barata que la resta de propostes rebudes. Les fonts de MoraBanc consultades asseguren que això no és així de cap manera. Que la seva oferta suposava un estalvi de 40.000 euros anuals a banda que, a parer d’aquesta entitat, les prestacions que es posaven damunt la taula eren millors

En tot cas, el recurs presentat per l’entitat amb seu central a l’avinguda Meritxell qüestiona, per exemple, com s’han avaluat els paràmetres establerts. I, sobretot, segons les fonts consultades, el que s’intenta rebatre és la manca d’experiència de la visió asseguradora de MoraBanc en relació amb la de Crèdit Andorrà. En aquest sentit, les fonts consultades, properes a la primera de les dues entitats citades, han assegurat que l’element definitivament diferenciador, o com a mínim al que s’ha agafat el comú, és, justament, a l’experiència.

“Algú haurà de posar seny algun dia en tot això, perquè sinó no cal que ningú convoqui concursos”, han indicat les fonts consultades, que han assegurat que MoraBanc està disposada a arribar fins al final. A portar el cas als tribunals i a esgotar totes les instàncies que siguin necessàries atès que es considera que l’‘abús’ que fa l’adversari comercial és intolerable. De fet, recorden les fonts, un fet similar va succeir amb el fons de pensió dels funcionaris de l’administració central. 

En aquella ocasió, Banc Sabadell, un altre dels ofertants, va fer un primer recurs que va obligar els membres de la mesa de contractació de la proposta a fer uns canvis admetent que s’havia fet uns càlculs que beneficiaven a Crèdit Andorrà. Però tot i així, l’adjudicació es va fer en favor del banc de la Rotonda. L’entitat de matriu catalana va analitzar la possibilitat de poder actuar de nou contra la contractació definitiva. Però ho va acabar desestimant. Ara, MoraBanc no vol deixar passar la qüestió.

-

Relacionat

Tensió entre MoraBanc i Crèdit Andorrà per la cobertura mèdica dels funcionaris d’Andorra la Vella

Comentaris (1)

Trending