El Moneyval considera que Andorra progressa en la seva lluita contra el blanqueig

L'organisme del Consell d'Europa ha presentat el seu informe del 2018

-
-
El Moneyval considera en el seu informe anual del 2018 que Andorra ha progressat en la seva lluita contra el blanqueig de diners i el finançament del terrorisme. L'òrgan del Consell d'Europa ha revisat la nota del Principat en dotze recomanacions, nou de les quals havien estat avaluades, en un principi, com a 'parcialment conformes'.

El Moneyval ha revisat i ha augmentat la nota a 'àmpliament conforme' en capitols com el blanqueig de diners, persones politicament exposades i transferències i ha analitzat si Andorra ha seguit les recomanacions del Grup d'Acció Financera (GAFI).

No obstant, el Principat continuarà sent l'objecte d'un seguiment reforçat per part del Moneyval. Hi ha dos classes de seguiment, el regular i el reforçat. Aquest darrer s'aplica quan hi ha moltes recomanacions pendents. El proper mes de desembre, Andorra haurà de presentar un nou informe sobre les mesures adoptades en la lluita contra el blanqueig de diners i el finançament del terrorisme.

En el seu informe, el Moneyval destaca que la criminalitat econòmica de les grups organitzats i del terrorisme encara van ser notables durant l'any passat a Europa i en altres parts del món. La presidenta de l'organisme, Elzbieta Frankow-Jaskiewicz destaca que encara hi ha molts riscos i que és urgent que els països apliquin mesures enèrgiques contra el blanqueig i el finançament del terrorisme.

                                                  

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending