Veïns de l’avinguda Santa Coloma demanen un accés viari més segur a l’antic Camí Ral

L’accident viscut dimarts passat torna a evidenciar, al seu entendre, el risc d’una zona on encara es permet el gir a l’esquerra, enviant el carril contrari, per arribar als baixadors, fet que provoca, a més del sinistre de l’altre dia, molts més ensurts

El tram que provoca inseguretat als veïns.
El tram que provoca inseguretat als veïns. Albert Belis

Els veïns del tram de l’avinguda Santa Coloma més propera a la rotonda amb el carrer Gil Torres comencen a estar cansats del risc que presenta la zona. El darrer ensurt el van viure el passat dimarts, amb un nou accident. El problema, però, és que no és pas l’únic que s’ha produït a aquella part d’Andorra la Vella i que, a banda, els moments de perill són massa habituals pel perill que comporta l’accés als baixadors que donen cap al camí Ral. Per això, reclamen una solució que pacifiqui el trànsit.

La gota que ha fet vessar el got de la paciència va tenir lloc dimarts passat. Poc abans de les nou del vespre, un cotxe i una motocicleta van topar. El conductor d’aquest segon vehicle fa patir politraumatismes i va necessitar atenció a l’hospital. El xoc, justament, es va produir quan el turisme va intentar girar des del carril direcció Sant Julià per agafar un dels baixadors. Llavors va xocar amb la moto que circulava cal al centre de la capital.

Una imatge de l'accident entre una moto i un vehicle a Andorra la Vella

Relacionat

Un ferit a un accident entre una moto i un turisme a Andorra la Vella

A la zona hi ha diversos baixadors que permeten accedir des de l’avinguda cap a l’antic Camí Ral i, posteriorment, si es vol a la carretera general 1 o al carrer Prada Motxilla. El problema és que només un, el que hi ha al costat de Gil Torres té una rotonda per fer la maniobra de forma segura. En la resta no hi ha aquest element, però no està prohibit girar des del carril de baixada, ja que hi ha línia contínua.

I, per tant, molts vehicles ho fan. I això provoca considerables ensurts, tant en el cas dels cotxes que pugen cap a la capital com en el cas dels vianants. I alguns d’ells, malauradament, han acabat en accidents. Per ara, afortunadament, res especialment greu, però els veïns avisen que en el futur, potser, no hi ha tanta sort.

Per això, fa temps que reclamen al comú que analitzi una solució per fer més segur el trànsit d’aquella zona. Una opció seria, justament, eliminar els girs a l’esquerra i obligar que tota maniobra d’aquest estil requereixi fer servir la rotonda del carrer Gil Torres. L’accident de dimarts passat ha tornat a posar en evidència, a l’entendre dels residents a aquest tram de l’avinguda Santa Coloma, la necessitat de prendre alguna mesura correctora.

Comentaris (1)

Trending