El PS demana explicacions a Govern per les incidències al transport públic

El conseller general de la formació Carles Sánchez vol saber especialment com es van fer les estimacions de demanda per valorar el servei que feia falta i si aquestes s’han adaptat a la realitat

Imatge de l'interior del bus ple d'usuaris els darrers dies.
Imatge de l'interior del bus ple d'usuaris els darrers dies.

El Partit Socialdemòcrata vol aclarir els problemes viscuts els darrers dies en algunes de les línies de bus del país. Per fer-ho, el conseller general Carles Sánchez ha tramitat una bateria de preguntes que l’executiu haurà de respondre per escrit. Especialment, es vol indagar en els càlculs de demanda per part dels usuaris fets pel Govern i si aquests s’han adequat a la realitat.

En total, Sánchez ha tramitat fins a 17 preguntes a Sindicatura. Totes elles, segons s’explica en un comunicat, “en relació al funcionament del transport públic i les incidències registrades”. L’acció es pren “veient els problemes que s’han produït al servei les darreres setmanes i l’anunci realitzat pel secretari d’Estat d’Economia, Èric Bartolomé, en relació al reforç del transport escolar”.

Per això, el conseller s’interessa pels càlculs realitzats per estimar el nombre de passatgers a assumir durant el mes de setembre i els mecanismes d’inspecció i d’avaluació per comprovar que les previsions s’adeqüen a la demanda real. També es demana pel temps que passa entre que es detecta una incidència i es corregeix el servei, pels canals establerts perquè els usuaris facin arribar queixes i per la possibilitat que els mateixos empleats de les companyies concessionàries informin de problemes de circulació en les seves rutes.

Alhora es demana pel funcionament de l’aplicació MOU-T-B, pels horaris i possibles incompliments, i pels solapaments de busos en línies de trajectes similars. Sánchez aprofita per preguntar també quan es comptarà amb panells informatius dels horaris a les parades d’autobús i pels protocols establerts en cas d’avaria d’un vehicle o altres incidències per poder mantenir el servei. Alhora, el conseller socialdemòcrata s’interessa per l’accessibilitat que ofereixen els vehicles a les persones amb mobilitat reduïda i per als carrets de nadons.

Etiquetes

Comentaris

Trending