Prova pilot per millorar la seguretat dels vehicles de dues rodes al coll d’Ordino

(AMB VÍDEO) Mobilitat senyalitza la traçada ascendent que es recomana a motos i bicicletes per evitar que acabin envaint el carril contrari

https://youtu.be/rxfT1Qq9G4I

El govern, des del departament de Mobilitat, ha engegat una nova mesura per reduir la sinistralitat entre les bicicletes i les motos. Unes marques a la calçada indiquen quina ha de ser la traçada de la corba per tal de no envair el carril contrari i evitar, d'aquesta manera accidents o caigudes.

Mobilitat, amb col·laboració amb el Comú d’Ordino, la federació de ciclisme i la de motociclisme, han engegat aquest divendres una prova pilot entre els quilòmetres 2 i 8 del coll d’Ordino per mirar d’incrementar la seguretat dels pilots de vehicles de dues rodes.

En aquest sentit, el ministre de Territori, Víctor Filloy, ha indicat que al Principat hi ha "15.000 motos registrades". L'any passat es van produir 189 accidents en moto i 19 de bicicleta. Amb la voluntat de reduir aquestes xifres, s'han fet pintat unes marques que dibuixen un traçat per l'interior del carril perquè els vehicles de dues rodes puguin anar més cap a l'interior i no envaeixin el carril contrari. L'objectiu de la iniciativa és evitar les caigudes i sortides de la via, reduir la possibilitat d'invasió del carril contrari, prevenir col·lisions frontals amb altres vehicles i limitar la velocitat de circulació.

WhatsApp Image 2022 06 03 at 12.50.02 PM
 

Per la seva banda, el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, ha subratllat que "és una carretera que per la quantitat de corbes que té i per la quantitat de gent que hi circula crec que és el lloc més adient". La voluntat, en el mateix sentit que Filloy, "evitar la màxima sinistralitat possible a les nostres carreteres"

Si la prova del coll d'Ordino acaba sent positiva, s'estudiaran altres punts de la xarxa viària del Principat per dur a terme la mateixa operació, com per exemple la pujada a Arcalís que també és una via on circulen un gran nombre de ciclistes i motoristes. Una mesura que no és nova a Europa i és que països com Suïssa i Àustria ja tenen incorporades aquestes accions en el seu codi de circulació.

Comentaris (5)

Trending