Prova pilot i canvi de mobilitat per reduir la sinistralitat a la ‘cruïlla de la mort’ d’Escaldes

Els vehicles que vinguin de l’avinguda de les Escoles i vulguin anar cap a Encamp hauran de baixar a girar a la rotonda dels carrers del Prat Gran i del Parnal

Comentaris

WhatsApp Video 2021 07 20 at 13.56.35

El comú d’Escaldes-Engordany ha impulsat una prova pilot mitjançant la qual confia reduir la sinistralitat viària a la conflictiva cruïlla entre l’avinguda de les Escoles i el carrer Santa Anna. Es tracta d’un punt on, els darrers mesos, s’han acumulat molts accidents, alguns dels quals amb ferits de consideració. La mesura consisteix a obligar als vehicles que vulguin anar des d’Encamp provinents de l’avinguda de les Escoles hagin de baixar fins a la rotonda inferior a la plaça de les Pubilles a donar la volta.

L’encreuament fa temps que porta de corcoll els responsables de circulació de la parròquia. La confluència de fins a tres carrers i la manca de visibilitat ha generat molts ensurts. I, també, accidents, entre els quals alguns amb ferits. Fa temps que es treballava per trobar una solució que millorés la seguretat a la cruïlla. Ara, es tirarà endavant una prova pilot per veure si funciona i la nova configuració redueix la sinistralitat.

Una grua s'endú un dels cotxes implicats.

Relacionat

Nou accident a la ‘cruïlla de la mort’ d’Escaldes

En concret, el canvi obligarà aquells vehicles que vinguin per l’avinguda de les Escoles i vulguin continuar cap a Carlemany per pujar en direcció a Encamp no ho facin directament. En la cruïlla, hauran de girar a la dreta i baixar fins a la rotonda inferior a la plaça de les Pubilles, la de la confluència dels carrers del Prat Gran i del Parnal. Serà allà on podran donar la volta, tornar en direcció nord i incorporar-se novament a l’avinguda de les Escoles per anar cap a Carlemany.

El canvi és efectiu des d’aquest mateix dimarts i, segons s’ha informat des del comú, té “l’objectiu de millorar la seguretat dels vehicles i de les persones en aquesta zona d’alta intensitat de trànsit rodat i amb problemes de visibilitat”. Es recorda que aquests factors “han anat provocant diversos accidents”. Per ara es tracta d’una “prova pilot” que ha de servir per “poder determinar si la seva efectivitat és la que se n'espera i amb la finalitat última de minimitzar i eliminar els riscs d'accidents”.

WhatsApp Image 2021 07 20 at 14 opt

Comentaris (10)

Trending