El Pla Engega ha atorgat ajuts per valor de 4,7 milions d'euros

En totes les convocatòries s'ha esgotat gairebé la dotació pressupostària d'un projecte que impulsa la transició cap al vehicle de mobilitat elèctrica i que situa el país en el Top 5 europeu

Comentaris

El secretari d'Estat d'Economia, Èric Bartolomé.
El secretari d'Estat d'Economia, Èric Bartolomé. sfga

El Pla Engega ha atorgat ajudes per valor de 4,7 milions d'euros en sis anys. El secretari d'Estat d'Economia, Èric Bartolomé ha fet balanç aquest dijous del pla de Govern que impulsa la transició cap al vehicle de mobilitat elèctrica (VME).  En totes les convocatòries s'ha esgotat gairebé la dotació pressupostària.

Bartolomé ha destacat que Andorra se situa en el Top 5 de penetració de vehicles de mobilitat elèctrica i ha valorat el pla com un "èxit rotund" amb l'objectiu final de la lluita contra el canvi climàtic. Ha volgut destacar que poc a poc la població es va sensibilitzant cap a una mobilitat més sostenible. La idea de cara a l'edició de l'any que ve és "mantenir la línia" engegada el 2021, amb un increment dels ajuts i també un desballestament no associat a la compra d'un vehicle, ja que ha dit  que és una bona opció "retirar vehicles obsolets" de la circulació i també "reorientar" aquestes persones "cap a la xarxa de transport públic"

Aquest any s’han aprovat 115 ajuts per a la compra d’un vehicle de mobilitat elèctrica: 65 turismes elèctrics purs, 34 híbrids endollables de gasolina, 15 motocicletes elèctriques pures i 1 furgoneta elèctrica pura. L’any passat, marcat per la pandèmia, es van atorgar 76 ajuts en total pel mateix concepte. A més, s’han atorgat 82 ajuts al desballestament: 75 per a turismes i 7 per a furgonetes. D’aquests 82 ajuts, 28 estaven associats a la compra d’un VME o eficientment energètic.

Finalment, el director del Departament d’Empresa, Comerç, Desenvolupament Industrial i Transport, Josep Pujol ha indicat que la voluntat de l’Executiu és mantenir el Pla també per al 2022 “aplicant-hi alguns canvis o modificacions si és necessari” per seguir potenciant el canvi del parc automobilístic del país.

 

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending