Nova jornada d’autobusos plens i parades abarrotades de passatgers

Des de Govern s’ha defensat que el nombre de vehicles per satisfer la demanda dels usuaris és suficient i que el ministeri d’Economia treballarà amb les empreses de transport públic per trobar solucions a les aglomeracions

Una imatge de la sortida del Col·legi Maria Moliner aquesta tarda
Una imatge de la sortida del Col·legi Maria Moliner aquesta tarda

La dificultat per agafar un autobús a les hores d’entrada i sortida de les escoles comença a ser un problema que els usuaris pateixen diàriament. L’establiment d’un aforament als vehicles ha provocat que molta gent hagi d’esperar a les parades d’autobús més temps de l’habitual. Com a conseqüència, enguany hi ha més alumnes que arriben tard a les escoles i es queixen que el transport se succeeix però sense parar-se perquè ja va ple. Des de Govern s’ha destacat que el nombre de vehicles és suficient però treballaran amb les empreses per trobar solucions que puguin satisfer la demanda.

Si ja existien queixes abans de la represa de les classes, ara, amb els usuaris de la targeta bus lliure i la mesura de mantenir l’ocupació màxima dels vehicles al 75% de la seva capacitat per prevenir els contagis de coronavirus, s’està provocant un malestar generalitzat entre els ciutadans que fan servir aquest servei, especialment al matí i a la tarda.

Aquest matí, alguns estudiants de la Margineda han destacat que han esperat l’autobús a l’hora de sempre però no s’ha aturat perquè ja anava ple. En la mateixa línia, des de la consergeria del Col·legi Maria Moliner s’ha donat credibilitat als arguments dels alumnes i s’ha afegit que enguany, el nombre d’alumnes que arriben tard al centre escolar s’ha incrementat.

El ministre de Salut ha destacat que, potser en uns dies, es pot passar a un aforament més alt si la situació sanitària del país ho permet. 

El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover ha declarat que “els primers dies d’escola sempre necessiten certs reajustaments i aquest any no serà una excepció. No obstant això, creiem que hi ha vehicles suficients per poder desenvolupar l’activitat del transport públic, els alumnes s’han d’acostumar a les noves rutines i des de les companyies hauran de fer alguns reajustaments per satisfer la demanda”.

Per la seva part, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha destacat que el ministeri d’Economia i les empreses de transport públic ja estan treballant per trobar solucions. “Potser, en uns dies, es pot prendre la decisió de passar a un aforament més alt. Tot dependrà de la situació sanitària del país”, ha conclòs.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending