La Generalitat reconeix que “és legal” la mobilitat amb Andorra però demana que no s’hi vingui

Catalunya allarga el confinament comarcal una setmana més i en els nous decrets sobre la gestió de la pandèmia ja no apareixerà l’equiparació entre l’Alt Urgell i el Principat perquè amb la norma estatal no té cap sentit

El conseller d'Interior català, Miquel Sàmper, en compareixença.
El conseller d'Interior català, Miquel Sàmper, en compareixença. ARXIU

La Generalitat reconeix que la mobilitat entre Andorra i Catalunya, o entre Andorra i on sigui, “és legal”, i com que prima la norma estatal, la interpretació que ha fet l’Estat espanyol de la mobilitat internacional, deixarà sense efecte l’equiparació entre el Principat i l’Alt Urgell, que ja no apareixerà en el propers decrets que recullin les mesures relatives a la gestió de la pandèmia. No obstant la Generalitat recomana als catalans no viatjar fins a Andorra.

El conseller d’Interior català, Miquel Sàmper, demana als ciutadans que no hi hagi mobilitat cap a Andorra encara que la mobilitat hi sigui permesa. “Malgrat que hi hagi aquesta via legal d’escapatòria”, ha afirmat Sàmper en la compareixença del Procicat d’aquest divendres, “no és procedent” que els ciutadans de Catalunya es desplacin fins Andorra. “Mirem de comportar-nos com si no existís aquesta norma estatal”, ha manifestat.

El titular català d’Interior ha fet aquestes afirmacions en la mateixa roda de premsa en què s’ha anunciat que s’allarga una setmana més, és a dir, tot la setmana vinent, el confinament comarcal. El comitè del Procicat ha estat avaluant sistemes de confinament territorial alternatius, però de moment els ha descartat i continuarà estudiant les dades.

Per ara, per tant, no hi haurà el confinament per vegueries que havia suggerit la consellera de Presidència, Meritxell Budó.El secretari general de Salut, Marc Ramentol, considera que “podem afirmar que no hi ha hagut una explosió de casos arran de la Setmana Santa” i, segons ha manifestat, entrem en una fase d'estabilització epidemiològica a Catalunya. Amb tot, reconeix que l'impacte sobre el sistema assistencial continua essent elevat. A partir del dilluns 26 d’abril es començarà a estudiar l’aixecament de certes mesures restrictives.

Comentaris (6)

Trending