L’augment del preu i la manca de manteniment del bus genera malestar als usuaris Andorra-la Seu

La tarifa s'incrementarà entre 20 i 25 euros, alhora que també denuncien el mal estat dels vehicles i la no recuperació dels horaris després de la Covid

Estació d'autobusos de la Seu d'Urgell.
Estació d'autobusos de la Seu d'Urgell.

Els usuaris de la línia regular d'autobús entre Andorra i la seu d'Urgell treuen foc pels queixals amb la situació d'aquest transport. L'encariment de l'abonament, que ben aviat entrarà en vigor, l'estat dels vehicles i el fet que encara no s'hagin recuperat els horaris d'abans de la pandèmia són l'origen del seu malestar.

Molt malestar és el que hi ha entre els passatgers habituals de la línia regular d'autobús que cobreix el trajecte entre Andorra i al Seu d'Urgell i no només per un motiu, sinó per diversos. Segons ha pogut saber l'Altaveu, un d'ell és l'encariment de l'abonament que, actualment costa "99 euros" i que, ben aviat, "pujarà entre 20 i 25 euros". "És una pujada molt important", han assenyalat les fonts consultades.

A aquest fet si suma la manca de recuperació dels horaris que hi havia abans de la pandèmia. En aquest sentit, han especificat que abans sortia cada hora, mentre que actualment, manquen dos autobusos de baixada i dos de pujada, concretament el de les 14 i les 16 en sentit ascendent i el de les 15 i les 17 en sentit ascendent. "Una persona que entra a treballar entre les 15-15.30 a Andorra ha d'agafar l'autobús de les 13 hores perquè el de les dues no existeix". A aquest fet, si suma que diumenges i festius el darrer bus que surt en destinació a la Seu d'Urgell és a les 19.45. "Quin treballador del comerç finalitza a aquesta hora", s'ha demanat.

Si els horaris i el preu no fossin suficients, hi ha un darrer punt: els vehicles. Segons han indicat, hi ha alguns que fan el servei que els manteniments que se'ls hi fa té molt a desitjar, amb "olors, bruts, en definitiva deixadesa".

Els afectats demanen una millora del servei, recuperar els horaris perduts i poder gaudir "d'una tarifa reduïda com a mínim entre setmana". La Covid ja ha passat i "la gent torna a utilitzar-lo per anar a treballar", han conclòs. Alguns dels usuaris ja han realitzat les queixes a l'empresa corresponent, però sense obtenir resposta

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending