Mobilitat usa el Google Maps de forma ‘pirata’?

Usuaris de la pàgina electrònica del departament governamental s’han vist sorpresos perquè no es pot usar l’aplicació del cercador més universal perquè no està en servei

-
-
Si algú pretén buscar alguna coordenada, algun indret del Principat, a través de l’aplicació de Google Maps incrustada a la pàgina electrònica del departament de Mobilitat i Transports del Govern no podrà. El mapa ha estat bona part de la jornada inoperatiu, fins que finalment s'ha retirat del lloc web. El més corrent és que a l’administració li hagi passat la renovació de la llicència per poder usar oficialment aquesta eina que ofereix el gegant dels serveis d’Internet.

Usuaris de la pàgina electrònica de Mobilitat s’han vist sorpreses pel fet de no poder usar el mapa de l’aplicació de Google que, a més a més, serveix gairebé ‘d’imatge de portada’ de la pàgina principal o d’accés al contingut del departament governamental. “Aquesta pàgina no pot carregar Google Maps correctament”, ha advertit durant moltes hores una finestreta que s’obria just sobre la imatge, estàtica, del mapa. 

Però la qüestió no és aquesta finestreta que apareixia sobreposada al mapa si no la inscripció que hi havia en el mapa directament, i on s’hi podia llegir ‘For development purposes only’. Els mateixos usuaris que han informat sobre la incidència, que a les 6 de la tarda d’aquest divendres persistia i que havia estat detectades i corroborada ja per l’Altaveu com a molt tard al punt del migdia, han informat de què vol dir aquell darrer missatge en anglès. De fet, el mateix buscador t’informa del que simbolitza.

En essència, aquella inscripció apareix quan o bé no s’ha abonat el que pertoca per poder disposar de la llicència necessària per poder usar el producte, en aquest cas l’eina Google Maps, o quan s’ha deixat caducar dita llicència i no se n’ha renovat el seu permís d’utilització. O encara pot passar que a l’hora de fer un dels dos procediments -abonar el que pertoca o renovar-, el procediment hagi fallat pel motiu que escaigui. Habitualment perquè ha fallat, també, el mitjà de pagament. Per exemple, perquè la targeta de crèdit amb la qual es pretén fer el pagament està caducada.

Hores després que l'Altaveu posés de relleu la incidència, la pàgina ha aparegut amb el mapa retirat. Justament, el missatge que s'ha deixat en el lloc on hi havia l'aplicació del Google Maps para d'incidència que priva de veure correctament el mapa de trànsit, sense donar més detalls i, tot demanant disculpes, es deixava constància que està "temporalment fora de servei". Si és una qüestió de llicència, fins que no sigui renovada i aconseguida per primer cop, o es busqui una altra solució per saltar-se els canals oficials, no es podrà reposar l'aplicació.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending