El Govern posa en marxa la 'caixa negra' dels accidents

Una base de dades servirà per l'anàlisi de la causes i implementar mesures

Un moment de la presentació de la base de dades dels accidents
Un moment de la presentació de la base de dades dels accidents
El Centre Nacional del Trànsit ha presentat aquest dilluns la base de dades dels accidents de trànsit que servirà per analitzar les causes i poder implementar mesures. La base serà  gestionada directament des de la Taula Tècnica del Trànsit (formada pels caps dels Serveis de circulació, el Servei de Policia i Mobilitat)L'objectiu també és la reducció dels sinistres. Per aquest motiu, l'aplicació de mobilitat tindrà uns dígits amb els accidents i les víctimes. Dijous es començaran a recopilar les dades i a partir de la tardor se'n podran treure les primeres conclusions.

Els accidents de trànsit a Andorra tindran la seva base de dades així com els avions tenen la seva caixa negra. Així se'n podran saber les causes i adoptar les mesures necessàries. En alguns casos caldrà renovar el ferm, en alguns altres canviar la senyalització o fins i tot l'enllumenat.

Tot això segons el cap de l'àrea de Mobilitat, Jaume Bonell "ens ha de portar cap a la reducció dels accidents de trànsit". Al mateix temps, es pretén "establir un vincle d'interacció  amb les diferents administracions per dissenyar campanyes de prevenció". Les dades però no estaran a l'abast de tothom només hi haurà a l'aplicació mòbil de mobilitat els dígits amb el número d'accidents i les víctimes.

Els responsables consideren que cal augmentar l'import de les sancions

Aquest dimecres es farà una formació als agents de policia i als caps comunals de circulació i dijous es començaran a entrar les dades. A partir de la tardor es podran fer valoracions i està  previst elaborar un recull de Mobilitat. A banda de les dades, tan Bonell com el director adjunt primer de la Policia, Bruno Lasne han coincidit en assenyalar que caldrà imposar sancions més adequades ja que l'import de les multes és ara mateix molt inferior, per exemple, als dels països veïns. Lasne  ha anunciat que s'està treballant en un nou codi de circulació, que suposaria una pujada significativa pel que fa a les sancions de trànsit.

D'altra banda, Bonell ha recordat la gran quantitat de trànsit de vehicles estrangers que rep Andorra, especialment en època de vacances i en caps de setmana. Ha afegit que el seu departament no ha rebut cap notificació oficial de la Generalitat de Catalunya en relació a la campanya que iniciarà aquesta institució per conscienciar als estrangers que visiten Catalunya.. En aquest sentit, un estudi del govern català indica que Andorra és el segon país amb més multes per velocitat a Catalunya.

 

 

Comentaris

Trending