Mèxic investiga l’andorrà Jordi Segarra per blanqueig de diners

El principal indici contra ell és una transferència de diners que va rebre la seva empresa, EECJS, de part d’Altos Hornos i que no coincideix amb el que hauria declarat davant hisenda

El consultor andorrà, Jordi Segarra.
El consultor andorrà, Jordi Segarra.

El consultor expert en campanyes electorals Jordi Segarra està sent investigat per la fiscalia mexicana, ja que sospita que pot estar involucrat en un cas de blanqueig de diners. El principal indici que tindria el ministeri públic del país centreamericà contra l’assessor polític andorrà és una transferència de 36 milions de pesos a una de les seves empreses.

La Unitat d’Intel·ligència Financera de Mèxic ha relacionat Segarra en la investigació que se segueix contra dos empresaris del país –Emilio Lozoya i Alosnso Ancira, propietaris d’Altos Hornos de México- per la compra d’una planta de ferralla. El principal punt que ha aixecat sospites és un ingrés de 36 milions de pesos mexicans que va rebre la seva empresa, EECJS, de part de la societat de Lozoya i Ancira.

Aquesta informació és diferent de la que hauria declarat Segarra davant la Hisenda del país centreamericà. La investigació també assenyala que el consultor va rebre entre el 2017 i el 2018 5,48 milions de pesos des de la Comercialitzadora Prato, que seria, segons la UIF mexicana, una empresa façana.

Segarra ha col·laborat en els darrers anys com a assessor a nivell electoral del Partit Revolucionari Institucional (PRI). De fet, ja el 2017 havia estat investigat per l’Institut Nacional Electoral, ja que l’ara president de Mèxic, Manuel López Obrador, havia acusat els dirigents del PRI d’impulsar una campanya per frenar la seva trajectòria política, una iniciativa que, presumptament, s’hauria engegat des de la seva empresa.

Comentaris (6)

Trending