Tots els refugis dels Pirineus es podran consultar a través d’una mateixa web

El portal permetrà fer reserves d’un total de 68 emplaçaments, entre els quals hi figuren els 4 que hi ha a Andorra

Una imatge exterior del refugi de l'Illa.
Una imatge exterior del refugi de l'Illa. GRANDVALIRA

A través d’un sol portal web es podran consultar i fer reserves d’un total de 68 refugis guardats de tots els vessants del Pirineu, entre els quals hi figuren els quatre que té Andorra. L’apartat estarà  en ple funcionament a partir de l’1 de juliol i té com a funcionalitat posar a disposició de la ciutadania una central de reserves unificada, a més de comptar amb els diferents circuits de senderisme d’interconnexió amb els refugis.

El portal és multi idioma i aporta informació dels refugis a través d’un mapa interactiu i dinàmic, amb webcams que emeten imatges en temps real per facilitar el coneixement dels mateixos per part de la ciutadania. L’objectiu final és que hi figurin els 84 allotjaments d’aquests tipus que es troben arreu del Pirineu.

Aquesta és una de les accions que s’han pogut tirar endavant gràcies a l’adhesió d’Andorra al projecte europeu POCTEFA-ENTREPYR 2 i que permeten continuar amb la feina ja engegada pel Govern, i que figura al pla Hortizó23, per posar en valor la xarxa de refugis guardats de muntanya.

ENTREPYR 2 és una iniciativa de cooperació transfronterera entre Espanya, França i Andorra amb l’objectiu de promoure la col·laboració dels principals propietaris i gestors dels refugis guardats del Pirineu, a més de la promoció del turisme sostenible de muntanya. El projecte també ha possibilitat la recopilació de dades cartogràfiques de les rutes que uneixen els refugis i, fruit d’aquesta feina, s’ha elaborat un tríptic amb una cartografia bàsica que els recull tots.

 

Comentaris (2)

Trending