Sílvia Calvó entra en les travesses per assumir la direcció general de FEDA

Després de tres legislatures en primera línia política, la titular de Medi Ambient, enginyera de formació, no té intenció de continuar en càrrecs electes

Sílvia Calvó accedint a instal·lacions de Ctrasa, comandada per FEDA.
Sílvia Calvó accedint a instal·lacions de Ctrasa, comandada per FEDA. SFGA

L’actual ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, no continuarà en primera línia política. Ni concorrerà als comicis electorals -on no ha obtingut gaire bons resultats quan ha hagut de ser ella directament reclam en una territorial- ni té intenció de repetir en un càrrec electe o de naturalesa similar. Vaja, que en cap cas faria un tercer mandat de ministra. Ara bé, sempre que els demòcrates amb Xavier Espot continuïn tenint dots de comandament, Calvó té molts números per acabar dirigint Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA).

Tot i que Calvó va assumir el càrrec governamental de la mà de Toni Martí després d’una legislatura tenint molta presència com a consellera general demòcrata de dedicació exclusiva (2011-2015), l’actual titular de Medi Ambient ha tingut més bona sintonia amb Espot que amb el seu antecessor. El cap de Govern actual ha donat molt marge de maniobra a Calvó, que ha estat a la palestra amb amb una qüestió com la taxa verda i que ha tingut un final de mandat molt marcat per la crisi energètica global.

Calvó ha tingut internament més presència de la que pot semblar. I ja va ser un important actiu, per exemple, en la negociació de la transitòria per al tabac davant de la Comissió Europea en el marc de l’acord d’associació amb la UE. Ara, però, ella mateixa ha donat per liquidada la seva etapa política d’alt nivell. No s’ha estalviat comentaris en diversos fòrums i el seu retorn a l’administració com a responsable tècnica de Medi Ambient, càrrec que ha ocupat durant molts anys, es considera com a impossible.

D’aquí que, diverses fonts, han assegurat que Calvó està molt ben situada per ocupar el lloc que més aviat que tard deixarà Albert Moles al capdavant de FEDA. Moles farà disset anys que va assumir la direcció general de l’operadora energètica i, actualment, ja està a la recta final de la seva carrera professional. El fet que al seu dia es designés Imma Jiménez com a directora general adjunta tenia un cert sentit al seu dia. Però avui, vista l’evolució de tot plegat, segons les fonts, no es pot veure Jiménez en clau de successió.

Etiquetes

Comentaris (61)

Trending