Sanció de 2.000 euros a l’ensinistrador que entrenava gossos en la tècnica de defensa i atac

Després de les comprovacions pertinents i de diferents controls, des del ministeri de Medi Ambient s’ha tancat l’expedient amb la constatació que hi ha hagut una infracció greu de la Llei de tinença i protecció animal

Un dels vídeos que l'ensinistrador penjava a les xarxes socials
Un dels vídeos que l'ensinistrador penjava a les xarxes socials

L’expedient obert a l’ensinistrador de gossos que realitzava pràctiques il·legals s’ha tancat amb una sanció de 2.000 euros. Des del ministeri de Medi Ambient, després de fer les corresponents comprovacions, s’ha constatat que s’estava entrenant gossos en la tècnica de defensa i atac sense llicència per fer-ho. Aquesta acció suposa una infracció greu de la Llei de tinença i protecció animal.

El passat mes de febrer, els banders i els tècnics del departament de Medi Ambient van realitzar una intervenció a una propietat d’un ensinistrador caní del país. En aquell moment, es va poder comprovar la tinença de certes eines, en principi, considerades com a maltractament animal. A més a més, es va constatar que s’estava entrenant gossos en la tècnica de defensa i atac. Aquesta pràctica és il·legal al país, i únicament la poden realitzar al cos de Policia o empreses de seguretat amb una llicència especial.

L’ensinistrador no comptava amb aquesta llicència, però entrenava gossos considerats potencialment perillosos en aquesta tècnica. Després d’avaluar el cas i de diferents estudis per part del departament, s’ha considerat que es tracta d’una infracció greu de la Llei de tinença i protecció animal. Per tant, la sanció ascendeix fins als 2.000 euros. Actualment es troba en període d’al·legacions, tot i que la persona no n’hauria presentat cap. Acabat aquest termini, la resolució serà ferma.

Un dels vídeos que l'ensinistrador penjava a les xarxes socials

Relacionat

Obert un expedient a un ensinistrador de gossos per pràctiques il·legals

Així mateix, els tècnics han considerat que a les instal·lacions i durant les pràctiques de l’ensinistrador s’estava duent a terme maltractament animal. En aquest cas, al tractar-se d’un delicte que s’ha de resoldre per la via penal, s’ha traslladat l’expedient al cos de Policia perquè faci les pertinents valoracions sobre si s’infringeix, o no, la Llei de maltractament animal. De moment, però, s’estan fent les consideracions oportunes i encara no es té cap resolució.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending