Obert un expedient a un ensinistrador de gossos per pràctiques il·legals

Els banders, conjuntament amb el ministeri de Medi Ambient, han realitzat una intervenció en constatar que s’estaven entrenant animals en la tècnica de defensa i atac, permesa únicament en casos concrets

Un dels vídeos que l'ensinistrador penjava a les xarxes socials
Un dels vídeos que l'ensinistrador penjava a les xarxes socials

Els banders i el ministeri de Medi Ambient han obert aquesta passada setmana un expedient administratiu a un ensinistrador de gossos per realitzar pràctiques il·legals. Concretament, s’ha detectat que estava entrenant els animals en la tècnica de defensa i atac, que únicament està permesa en casos molt específics i amb permisos concrets. A més, ho estava fent amb races catalogades com a potencialment perilloses. La investigació, però, continua, per tal d’esclarir si cal retirar-li el registre de comerç i la llicència.

Aquest dijous els banders van realitzar una intervenció a una propietat d’un ensinistrador caní del país. Fa mesos que s’estudiava el cas, s’havia detectat a les xarxes socials que, molt possiblement, no comptaven amb el permís de les pràctiques que s’estaven realitzant. Concretament, de la tècnica de defensa i atac amb mossegada. Malgrat això, l’empresa va deixar de realitzar publicacions i va resultar molt complicat poder identificar el lloc des d’on s’estaven duent a terme els entrenaments.

Unes setmanes enrere, també a través de les xarxes socials, alguns ciutadans van alertar també d’aquest cas. Es va traslladar fins a la ministra de Medi Ambient, Silvia Calvó, i aquest fet va accelerar les coses. Des del cos de banders, en col·laboració amb el departament d’Agricultura, es van dur a terme diverses jornades d’observació on es va poder acabar de localitzar l’emplaçament on es continuava duent a terme l’activitat. La intervenció es va realitzar el passat dijous i es va comptar amb la col·laboració de l’ensinistrador, que va permetre l’accés als agents.

Durant aquesta intervenció es va poder constatar que, efectivament, s’estava entrenant diversos gossos en defensa i atac amb mossegada i, a més, amb races considerades potencialment perilloses. Aquesta pràctica està molt limitada a Andorra. Únicament la poden dur a terme a la Policia i les agències de seguretat amb una autorització especifica que, clarament i segons apunta el cap dels banders, Ferran Teixidó, aquestes persones no tenien. A més a més, es va detectar al lloc la tinença de collars elèctrics i fustes, però no es va poder comprovar que es fessin servir.

Arribats a aquest punt, s’ha de començar a estudiar l’informe. En primer lloc, tenint en compte que l’expedient administratiu és efectiu i està comprovat, s’ha d’establir quina és la sanció econòmica que se li aplica segons la graella. A més a més, es valorarà la possibilitat d’anar més enllà i retirar la llicència d’ensinistrament amb la qual compten aquestes persones i el registre de comerç. També es pot acabar requerint l’actuació policial en cas d’acabar comprovant-se que s’està duent a terme maltractament animal.  

Etiquetes

Comentaris (28)

Trending