El PS demana una llei “més ambiciosa” a l’hora de protegir els animals de companyia

La formació considera que també calen canvis legislatius per prevenir l’abandonament, com ara mesures que facilitin que els propietaris lloguin pisos a persones amb gossos

Maria Nazzaro i Marta Pujol, al costat d'un pipican d'Encamp.
Maria Nazzaro i Marta Pujol, al costat d'un pipican d'Encamp. G. P.

El Partit Socialdemòcrata considera que cal una protecció “més ambiciosa” dels animals de companyia. Entenen que cal endurir els càstigs previstos en casos de maltractament i, també, modificar altres legislacions per prevenir casos d’abandonament. En aquest sentit, ha apuntat que seria positiu preveure a la llei d’arrendament de finques urbanes per buscar fórmules que evitin que hi hagi propietaris que no lloguin immobles a persones amb gossos.

Així ho ha comentat Marta Pujol, vocal del comitè executiu de la formació. La dirigent socialdemòcrata ha volgut posar en relleu els beneficis que pot comportar conviure amb aquestes mascotes, com ara “per la salut mental, evitar l’estrès o el sedentarisme”. En canvi, consideren que, actualment, les normatives per protegir els animals es queden curtes. “La llei de tinença s’ha de modificar per ser més ambiciosa en la seva defensa”, ha afirmat.

 Així, caldria, al seu entendre, “mecanismes més clars per actuar en cas de maltractament”. I això hauria d’incloure “sancions més dures”, sense descartar, fins i tot, penes de presó ferma.

Pujol també ha posat en relleu que seria interessant fer altres canvis legals que enforteixen la protecció dels animals. Sobretot, pel que fa al risc d’abandonament. Així, ha recordat que, parlant amb associacions, “ens han comentat que molts casos es deuen a la pobresa  o a les dificultats econòmiques”.

Un altre motiu que dificulta en alguns casos la tinença d’animals de companyia és la negativa de propietaris d’habitatges a llogar-los si la persona en té un. Aquest punt, entenen des de PS, també es pot abordar amb una modificació de la Llei d’arrendaments de finques urbanes. “Es poden preveure clàusules com la de garantir que el pis es retornarà en condicions o que calgui contractar una assegurança pels possibles danys”, ha apuntat la vocal socialdemòcrata.

Per ara des de la formació no es planteja fer cap iniciativa legislativa, via el grup parlamentari, per impulsar aquests canvis. Es vol, prèviament, “fer un treball amb les associacions animalistes” per avançar en aquest punt. Des de la formació també han reiterat la seva oposició a la recollida de mostres d’ADN caní, tot apuntant que s’estan confirmant els dubtes que havien manifestat en el seu moment.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending