Menys residus rebuts (a la planta incineradora) i més energia generada durant la temporada hivernal

El ministre Casal presideix per primera vegada la comissió d’informació i vigilància del centre de tractament de residus de la Comella

El ministre de Medi Ambient, Guillem Casal, ha presidit la comissió de seguiment i vigilància del CTR.
El ministre de Medi Ambient, Guillem Casal, ha presidit la comissió de seguiment i vigilància del CTR. SFGA

El centre de tractament de residus (CTR) de la Comella ha rebut aquest hivern passat, o en concret, del novembre del 2022 a l’abril del 2023, menys residus dels que va rebre en el mateix període anterior. Alhora, però, ha estat capaç de generar més energia de la que havia produït la temporada hivernal anterior.

Del balanç d’activitat compresa entre els mesos esmentats se n’ha donat compte durant la reunió de la comissió d’informació i vigilància del CTR. El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, l’ha presidit per primera vegada. Ha estat en la reunió ordinària que s’ha celebrat aquest dijous al matí, i que ha permès presentar els resultats dels plans de vigilància corresponents a l’any 2022, així com constatar que valors d’emissions permesos es troben molt per sota dels nivells legals o els nivells de referència que es consideren admissibles.

Durant el període esmentat s’ha observat una lleugera reducció dels residus rebuts (26.232,38 tones, que és un 2,5% menys respecte el mateix període de l’any anterior) i un augment considerable de la producció energètica, que ha registrat un increment del 10%. Aquesta xifra constata el treball aplicat al centre que permet rendibilitzar la instal·lació i la producció d’energia produïda, malgrat que la rebuda de residus disminueixi. Quant als residus, o bé s’és capaç de generar-ne menys o al contrari de la sensació o de la informació que donen les dades econòmiques, hi ha menys activitat econòmica.

La comissió d’informació i vigilància té com a missió recollir informació sobre la quantitat i la qualitat dels residus tractats i sobre qualsevol incidència en el funcionament normal del centre de tractament tèrmic de residus, així com dels plans de control i vigilància i proposar les mesures correctores que es considerin necessàries. A més, té l’objectiu de promoure la informació als ciutadans en relació als impactes sobre la salut pública i el medi ambient de la instal·lació. La comissió  compta, a més de la presidència del ministre titular de Medi Ambient, amb la participació de representants del ministeri de Salut, del comú d’Andorra la Vella i dels cònsols, així com de les associacions de defensa del medi ambient i de veïns de la zona.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending