Medi Ambient quintuplica la dotació per a la gestió de la gatera

Laika passarà de percebre un fix de 13.280 euros anuals a més de 68.000 tot posant en relleu la ingent feina que suposava tenir cura de les instal·lacions i dels actualment 150 animals acollits

Laika gestiona la gatera oficial.
Laika gestiona la gatera oficial. LAIKA

El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat ha incrementat la dotació que destina anualment per a la gestió de la gatera. Ho ha fet a petició de l’entitat que s’encarrega d’aquesta tasca, Laika, ja que les despeses que havia de suportar, segons explica el seu president, Josep Mas, eren molt superior als diners que es percebia. D’aquesta forma, el contracte ampliat inclou un pagament cinc vegades superior a l’inicialment establert, de 68.000 euros, i també s’abonarà més en funció de l’ocupació de la instal·lació.

El contracte actual data d’agost del 2022, quan el Govern va adjudicar la gestió de la gatera a Laika per un període màxim de nou anys. Llavors, es va fixar una doble fórmula de pagament. Per un costat, una quantitat anual, 13.280 euros anuals per cobrir les despeses fixes de la instal·lació. Per l’altre, una xifra que dependria del nombre d’animals atesos: 0,34 euros per gat i dia.

Amb el pas del temps, però, s’ha constatat que aquestes xifres eren baixes. Molt baixes. “No arribàvem a gairebé res”, ha assegurat Mas en declaracions a Altaveu. De fet, afirma que “qui ha mantingut la gatera he estat jo amb els meus recursos”. Així es va fer arribar al ministeri que, ara, ha acceptat la petició d’ampliar el contracte per “mantenir l’equilibri econòmic i permetre la continuïtat de la concessió”.

Així, hi ha un important increment de les dues variables fixats inicialment. Pel que fa a la xifra fixa, aquesta es pot arribar a multiplicar fins a cinc vegades. Així, inicialment es preveu un import anual de 42.571,68 euros, si es manté la plantilla actual, formada per un responsable de manteniment a temps complet i un veterinari i una directora a mitja jornada. Laika, però, preveu contractar una quarta persona perquè es faci càrrec de la ingent tasca de neteja de les instal·lacions. Un cop es confirmi aquesta incorporació, la xifra passaria a ser de 68.313,87 euros.

Paral·lelament, també s’incrementa la part variable. A partir d’ara, Govern pagar 0,42 euros per cada gat i per dia. Es manté la durada màxima de nou anys ja marcada en el contracte inicial.

Segons ha explicat Mas, actualment la gatera acull uns 150 animals. La instal·lació havia arribat a fer-se càrrec d’uns 200 exemplars, xifra que s’ha pogut reduir gràcies especialment a la campanya d’adopcions.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending