Medi Ambient no veu problema amb l’actuació del comú d’Ordino al camí de la Ruta del Ferro

La intervenció comunal no necessitava de cap autorització estatal i, a més a més, els tècnics del ministeri haurien constata que els materials emprats són inerts

https://www.youtube.com/embed/NQN97CK3LPY

El presumpte asfaltatge del camí de la Ruta del Ferro denunciat pel col·lectiu ecologista Apapma i altres ciutadans del país no comporta cap problema ambiental. O almenys així ho considera el ministeri de Medi Ambient que, a més a més, no havia d’autoritzar -de fet no ho ha fet- la intervenció comunal en no tractar-se de cap moviment de terres.

Apapma i diversos ciutadans han posat el crit al cel en comprovar com restes d’asfalt extret de la carretera que s’està ampliant s’han anat dipositant al camí en el lloc on en altres ocasions s’hi llançava grava natural. Els ecologistes han denunciat que l’asfalt, per molt ‘vell’ que sigui, podria, amb la calor, desfer-se i així contaminar una zona que hauria de garantir les seves condicions naturals.

El comú assegura que les restes d'asfalt són estables i no contaminants.

Relacionat

Polèmica per uns treballs d’adequació al camí de la Ruta del Ferro

De fet, aquest mateix divendres el col·lectiu ecologista ha tornat a fer públic a través de les xarxes un nou vídeo on es veu que aparentment el camí ha quedat tan compactat que realment sembla que hagi estat objecte d’un asfaltatge en tota regla i no d’una compactació amb grava. El cert és que la idea del comú era primer llançar una capa del ‘residu’ extret de la carretera i, posteriorment, cobrir aquella primera capa amb la grava que duia un camió que va bolcar.

Arran de la polèmica i de les consultes fetes per responsables d’Apapma, tècnica del ministeri de Medi Ambient, segons que han confirmat fonts oficials, es van desplaçar fins a l’indret on s’havien dipositat les restes d’asfalt i “van constatar que el material que s’ha abocat és inert”, amb la qual cosa, almenys per part de l’administració central s’ha tancat qualssevol debat. A més, segons les fonts oficials consultades, “els treballs que s’estan fent no requereixen ni cap informe ni cap autorització”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending