Un grup de voluntaris recollirà deixalles aquest dissabte al riu Valira des de la frontera

Per Una Catalunya Neta iniciarà un projecte de tres anys en el tram fins l'aiguabarreig amb el Segre

Comentaris

Cartell anunciador de l'acte.
Cartell anunciador de l'acte.

El grup Per Una Catalunya Neta iniciarà aquest dissabte un projecte de tres anys per netejar el riu Valira des del pas fronterer amb Andorra fins a l’aiguabarreig amb el riu Segre, a la Seu d’Urgell. Els participants sortiran del poble d'Anserall.

La intenció del col·lectiu és fer tres neteges l'any aprofitant els períodes en els quals el riu porta poca aigua. Així, la intenció es fer-ne una al juny, una altra al juliol i una darrera a l'agost. Per una Catalunya Neta ha hagut de fer gestions amb Andorra des d'on es controla el nivell d'aigua.

El material recollit es traslladarà a una deixalleria tot i que n'hi ha que no es podrà treure com cotxes ja que caldria maquinària pesant. Per una Catalunya Neta va fer una acció l'estiu passat al pantà d'Oliana aprofitant el nivell tan baix d'aigua que era del 29%, gairebé a la meitat del que es trobava en les mateixes dates durant l’any 2021. La sequera  va permetre retirar la brossa que es trobava amagada sota l’aigua de l’embassament.

L’actuació es va realitzar a la zona, coneguda com l’embarcador, dins el municipi de Peramola, on ja s’hi havia realitzat dues neteges, pels voltants del pantà. En aquesta ocasió es van centrar en la part inferior, on ja tenien plàstics i pneumàtics localitzats.

 

Comentaris

Trending