GosSos nega que la gossa s’adoptés a la gossera i assegura que segueixen tota la legalitat

L’entitat que gestiona les instal·lacions deixa clar que només va fer de nexe entre l'home que volia adoptar un ca de la raça Yorkshire i una dona que la volia donar en adopció i, en tot moment, se li va donar l’estat real de l'animal

Gossos a la gossera
Gossos a la gossera Albert Sanjuan

L’Associació Protectora d’animals GosSos és la que s’encarrega de la gestió de la gossera i s’ha mostrat molt sobtada per la denúncia publicada aquesta tarda per l’Altaveu. En una nota, ha deixat clar que la gossa no estava a les instal·lacions a tocar de la frontera del riu Runer, sinó que van fer simplement de nexe entre l’home que volia adoptar algun ca de la raça Yorkhire i una dona que la volia donar en adopció.

L’entitat explica que al passat mes de març un home els va trucar “demanant si sabíem d’algun gos de raça Yorkshire en adopció per fer companyia al que ja tenia”. En la nota, s’expressa que en tot moment “se el va informar que a la gossera no n’hi havia cap de les característiques que demanava, però que sabíem d’una dona que ens volia entregar la seva gossa en adopció. Aquest va voler conèixer la gossa i provar si es portarien bé amb el seu gos”.

Segons GosSos el van informar de l’edat real, 12 anys, del mal estat de les dents i d’una important halitosi. L’home va tenir l’animal un dia i l’endemà “va trucar molt exaltat dient que la gossa tenia tumors, que estava molt malalta i que l’anéssim a buscar immediatament”. Al mateix dia, cap a les 18 hores una persona de l’associació la va a buscar i li entrega l’exparella de l’home “de bon grat i molt educadament”.

El gos adoptat.

Relacionat

Denuncien enganys per part de la gossera sobre l’estat dels animals

La gossa va ser portada immediatament a la seva propietària i, segons la gestora de la gossera, encara hi viu. “La seva propietària va pensar que era un senyal que no havia de donar a la gossa, ja que no estava massa convençuda de donar-la en adopció, i des de llavors la té amb ella. Ha descartat completament separar-se d’ella”, ha expressat.

Finalment, volen deixar clar que “els animals que es lliuren en adopció per part de la gossera oficial d’Andorra segueixen tots els processos informatius, legals i sanitaris pertinents (xip, passaport, desparasitació i amb un compromís d’esterilització o castració). A més, una vegada adoptats, se’n fa un seguiment durant un temps per assegurar que el procés d’adaptació de l’animal i la família adoptant ha estat positiu.

Comentaris (7)

Trending