El febrer ha estat més plujós, però amb temperatures més altes

L'estació del Roc de Sant Pere ha registrat 48 mm, un 171% més que el mateix mes de l'any passat, però la temperatura presenta una anomalia de 2,3 graus

Registre pluja Roc de Sant Pere
Registre pluja Roc de Sant Pere

Les dades recollides per Acció Climàtica mostren com el mes de febrer ha estat molt més plujós, però s’han registrat temperatures més altes per l’època de l’any, segons els registres de l’estació meteorològica del Roc de Sant Pere.

El segon mes de l’any s’ha tancat amb 48,2 mm recollits a l’estació del Roc de Sant Pere, un 171% de què és habitual per a un mes de febrer, tenint en compte que l’any passat només es van registrar 7 mm. Ens hem de remuntar al 2018 quan es va registrar al valor màxim dels darrers 30 anys amb 70 mm.

Malgrat l’augment de precipitacions, les temperatures han tornat a ser més elevades per l’època de l’any a Andorra. La temperatura mitjana ha estat de 5,9 graus amb una anomalia de 2,3 graus més.

Cal tenir en compte que el 2022 la temperatura mitjana del mes de va ser de 8 graus i la dada més elevada es va registrar el 2020 amb 9,4 graus. En aquest darrer any, l’anomalia va ser de 5,8 graus.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending