L’executiu destina 7.000 euros per recuperar el trencalòs, l’àliga daurada, l’aufrany i voltor negre

L’empresa adjudicatària ara haurà de redactar el pla i les accions a dur a terme respecte a aquestes quatre espècies en perill d’extinció

El poll de trencalòs.
El poll de trencalòs. BANDERS

Andorra té diferents espècies en perill d'extinció, entre elles el trencalòs, l’àliga daurada, l’aufrany i el voltor negre. Per evitar que aquestes no desapareguin, el Govern ha adjudicat els plans de recuperació d'aquests animals i el camí a seguir per recuperar-les.

L’executiu, com ha informat el ministre portaveu Eric Jover en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, ha adjudicat per 6.990 euros l’elaboració del pla de recuperació de trencalòs, àliga daurada, aufrany i voltor negre, quatre espècies en perill d’extinció.

Els treballs han recaigut a l’empresa Biocom que, a partir d’ara, haurà de fer una anàlisi de la situació actual de l’espècie i de les causes de la situació actual; la formulació dels objectius operatius per recuperar l’espècie al Principat d’Andorra i la delimitació de l’àmbit territorial d’aplicació del pla de recuperació, amb la zonificació corresponent per efectuar-hi les activitats i, si escau, la determinació de les àrees crítiques per a la seva conservació.

A més, també ha d’incloure l’establiment de les eines transnacionals de cooperació per assegurar la consecució dels objectius; el programa d’actuacions de conservació i restauració de les poblacions o de l’hàbitat i la normativa i les limitacions generals i específiques per als usos, els aprofitaments i les activitats que calgui aplicar. Finalment, també s’ha de definir la implantació dels instruments de seguiment de l’estat de les poblacions.

D’aquesta manera, des del Govern es dona resposta a la Llei de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge i al Reglament d’espècies de fauna protegides. A més, en el cas del trencalòs ha de donar continuïtat el pla ja engegat amb anterioritat, que va permetre la reproducció de l’espècie amb èxit al país.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending