El COEX inicia la campanya de neteja i conservació de carreteres per garantir "la seguretat viària"

Durant l’estiu el departament continua actiu, fent les tasques menys “visibles” com les reparacions de baranes i senyals, entre altres

Alguns dels efectius del COEX.
Alguns dels efectius del COEX. Alba Llacuna

L’àrea de Conservació i Explotació de Carreteres (COEX) ja ha iniciat la temporada d’estiu que consisteix la neteja i conservació de les carreteres. “És una feina que no es veu, discreta i de vegades poc reconeguda, però essencial per a la seguretat de la ciutadania”, ha assegurat el ministre de territori, Víctor Filloy. Una tasca que fan 30 efectius que vetllen perquè 110 km de carreteres generals i 170 de carreteres secundàries estiguin en perfecte estat.

Després de l’hivern on estan centrats en la viabilitat de la xarxa viària, ara toca centrar-se que les calçades i voravies estiguin netes, els senyals es vegin bé o reparar qualsevol element que estigui malmès, entre altres. De fet, durant els pròxims dies i fins al novembre els hi espera la neteja de “23 quilòmetres de túnels”, el segat de vegetació de 600 quilòmetres de carretera “per garantir que els senyals es vegin bé”, la neteja de “300 quilòmetres de cunetes”, que els permet “recollir unes 11 tones de residus urbans”, reparacions de baranes, pintura, entre altres.

Per norma, tota aquesta tasca està programada en funció de la intensitat del trànsit, amb una major incidència en les carreteres generals, o esdeveniments previstos o la climatologia. A tot això, se’ls hi suma les urgències, “unes 100-120 tot l’any”, com ha detallat el cap del COEX, David Palmitjavila

Aquesta feina, però, com ha indicat Filloy no la fan sols i és que desenvolupen amb els equips de manteniment dels comuns i empreses privades. En aquest sentit, Palmitjavila ha detallat que tenen un pressupost de "150.000 euros" per externalitzar tasques que "són molt puntuals i específiques".

Comentaris

Trending