El canvi de temps cobreix de neu el Pas i fa obligatòries les cadenes per creuar el Port d’Envalira

Les precipitacions estan sent abundants a tot el Principat i, a partir de 1.600 metres, en forma de nevada, a més de registrar-se una considerable davallada de les temperatures

Comentaris

Una de les rotondes del Pas totalment nevada.
Una de les rotondes del Pas totalment nevada. @elpatiratllat

Després d’uns quants dies d’una meteorologia agradable i amb temperatures fins i tot per sobre de les habituals per aquestes alçades de tardor, les previsions s’han complert i un canvi important de temps ha arribat al país. Més fred, pluja i, en cotes altes, neus. Les imatges del Pas de la Casa evidencien que la localitat encampadana està rebent una nevada de consideració.

Els pronòstics eren força clars i s’han complert. Aquest dimarts, puntualment, un front ha començat a creuar el Principat i ha provocat, per un costat, una important davallada de les temperatures i, per l’altre, la caiguda de precipitacions abundants. Aquestes estan sent de neu a partir dels 1.600 metres.

En l’àmbit de la mobilitat, les nevades fan que sigui necessari circular amb equipaments per accedir des de França i que, de fet, s’hagi restringit el pas de vehicles de més de dinou tones. També fan falta cadenes o material anàleg per creuar el port d’Envalira, on l’or blanc s’acumula ja de forma important.

El mateix succeeix al Pas de la Casa. Els carrers de la localitat estan ja ben emblanquinats, com posen de manifests els vídeos compartits per diferents usuaris a les xarxes socials.

Comentaris

Trending